Mladá Boleslav: Zástupci města se opět sešli se starosty obcí

15.12.2018 6:34

Tradiční setkání zástupců magistrátu Mladá Boleslav se zástupci obcí z Mladoboleslavska i Mnichovohradišťska se ve čtvrtek 13. prosince konalo v divadelním sále kulturního domu. Starosty a další přítomné hosty uvítala tajemnice magistrátu Marie Zajíčková. Letošního setkání se zúčastnily tři desítky starostů a dalších zástupců obcí, zástupci kraje a ministerstev pro místní rozvoj a vnitra.

Mladá Boleslav: Zástupci města se opět sešli se starosty obcí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Účastníci setkání se tradičně nejdříve dozvěděli o novinkách od zástupců odborů mladoboleslavského magistrátu, které vykonávají přenesený výkon státní správy. Na programu bylo například téma územní plánování a aktuality z výkonu státní správy v životním prostředí. Dále se hovořilo o nové právní úpravě dražeb v ČR s dopadem na obce a o úkolech nového zastupitelstva v oblasti tvorby obecně závazných vyhlášek.

Setkání starostů bylo tradičně spojené také s rautem a prezentací firem, které působí v regionu. Tradice setkávání zástupců města a obcí se datuje od roku 2003 po zániku okresního úřadu, kdy jeho úlohu do značné míry převzalo právě město Mladá Boleslav. Letos se tak toto setkání konalo již pošestnácté.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…