Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili analýzu činnosti městského divadla

28.01.2018 10:40

Zastupitelé města se už na prosincovém jednání začali zabývat otázkou městského divadla, jeho fungování a hospodaření. Diskuse vznikla na základě zprávy kontrolního výboru zastupitelstva, který poukázal na některé zjištěné nedostatky a vydal sérii doporučení. Na prvním letošním jednání poté došlo ke schválení návrhu na zadání odborné expertní analýzy a doporučení dalšího postupu a rozvoje.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili analýzu činnosti městského divadla
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Cílem této analýzy není v žádném případě jakkoliv divadlu škodit, ale naopak pomoci jeho vedení a managementu. Já osobně si divadla obrovsky vážím a uznávám jeho umělecké kvality i oblíbenost u diváků," uvedl primátor Raduan Nwelati.

Schválení analýzy, která by měla posoudit a případně navrhnout změny v organizační i personální struktuře divadla, ve funkčnosti vnitřních předpisů a směrnic i v kontrolních mechanismech procesů v divadle, předcházela dlouhá diskuze, jíž se zúčastnila i ředitelka divadla Janeta Benešová a herec Petr Bucháček.

Městské divadlo je jednou z příspěvkových organizací města, letos se pro něj v rozpočtu počítá s částkou 27 milionů korun, což je oproti minulému roku nárůst zhruba o 2,4 milionu.

Podle primátora je potřeba pomoci divadlu v nalezení souladu jeho cílů i potřeb herců a platné legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…