Mladá Boleslav je opět v čilém kontaktu s partnerskými městy

09.11.2022 17:28 | Tisková zpráva

Více než dvouleté období covidové pandemie se negativně podepsalo i na vztazích se zahraničními partnerskými městy Mladé Boleslavi. V současné době je ale opět možné bez obav cestovat a navštěvovat se. "Věřím, že dokážeme navázat tam, kde covid naši spolupráci přerušil, a opět nás čeká spousta společných užitečným projektů," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. Ten v tomto týdnu přijal zástupkyni primátora slovenského města Pezinok, Márii Wagingerovou, která má stejně jako on v gesci školství a kulturu.

Mladá Boleslav je opět v čilém kontaktu s partnerskými městy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Maria Wagingerová Boleslav navštívila, aby poděkovala za spolupráci a zároveň se rozloučila, v partnerském slovenském městě se totiž na konci října konaly volby, po nichž je jasné, že ve své funkci nebude pokračovat.

Nového startu se v těchto dnech dočkaly i vztahy s partnerským městem Dieburg v Německu. To po covidové odmlce pořádalo tradiční listopadovou akci Martinsmarkt, kde nechyběl ani stánek Mladé Boleslavi. Do Dieburgu se vypravila i delegace v čele s radním Miloslavem Neumanem, zástupci společnosti Kultura města a komise pro partnerská města.

Boleslavský stánek zde nabízel upomínkové předměty z města automobilů, ale také české pivo a další tradiční pochutiny, které mají na této svatomartinské akci v Německu vždy velký úspěch.
Další příležitost pro setkání budou Slavnosti vína v sobotu 19. listopadu, na které i tentokrát dorazí hosté z Pezinku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …