Mladá Boleslav plánuje letos investice za stovky milionů korun

27.01.2018 8:35

Mladá Boleslav letos plánuje investice v mimořádném finančním objemu, řádově v celkové výši 550 až 600 milionů korun včetně očekávaných dotací. Zvláště vysoké částky budou směřovat do oprav komunikací a do oblasti školství.

Mladá Boleslav plánuje letos investice za stovky milionů korun
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak řekl primátor Raduan Nwelati, přesný výčet investic bude možný až po schválení rozpočtu města na rok 2018, který budou zastupitelé projednávat 15. února.

Návrh rozpočtu podle primátora počítá s tím, že do oprav komunikací bude směřovat formou investic i oprav kolem 180 milionů korun. Mezi největší letos plánované opravy, které se provádějí v koordinaci se správci pozemních sítí, patří opravy Dukelské ulice (v úseku od Štefánikovy po Laurinovu ulici), oprava střední části Ptácké ulice (od již revitalizovaného úseku v blízkosti Vodkovy ulice zhruba po Jaselskou shybku), oprava ulic V Rokli, Chrástecká i souběžná dlouhá obslužná komunikace s třídou T. G. Masaryka. Plánují se i opravy dalších částí velkých ulic na sídlišti, tedy ulic Havlíčkova a U Stadionu. V plánu jsou i opravy v Jilemnického ulici a v dalších ulicích v různých částech města. Chystá se například i dlouho připravovaná a dlouho schvalovaná cyklostezka podél Jičínské ulice od ulice Na Celně až před dálnici D 10, kde naváže na cyklostezky k Řepovu a i směrem k severovýchodní tangentě.

Investice do školství by měly letos přesáhnout sumu 170 milionů korun, z toho kolem 118 mil. Kč by měly okrýt evropské dotace. Připravuje se první etapa zateplení 9 ZŠ, výstavba dvou nových mateřských škol (v Michalovicích a v areálu MŠ Beruška) a další investice.

Město ale chystá investice i například do úprav bazénu v sokolovně, který by měl jít podle slov primátora opět do provozu ještě letos. Chystá se oprava opěrné zdi v Krajířově ulici, projekt tzv. singltreku (tedy nezpevněné pěšiny pro cyklisty na Chlumu), bude se investovat i do úprav parků ve městě, do úprav objektů pro sociální bydlení a do mnoha dalších připravených projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…