Mohelnické děti oslavily příchod prázdnin na Oranžovém hřišti

30.06.2018 21:10

Den před koncem školního roku ožila Staškova ulice v moravské Mohelnici dětským smíchem z nově otevřeného hřiště. Na herní prvky a mobiliář městu přispěla Nadace ČEZ.

Mohelnické děti oslavily příchod prázdnin na Oranžovém hřišti
Foto: mohelnice.cz
Popisek: Mohelnice

Poslední školní čtvrtek před zahájením prázdnin patřil v Mohelnici dětem. Na zelenou plochu ve Staškově ulici se po několika letech vrátilo dětské hřiště, což ocenili i rodiče dětí z blízkého okolí. V rámci grantového programu Oranžové hřiště poskytla městu finanční dar ve výši 100 tisíc korun Nadace ČEZ.

Z nadačního příspěvku město uhradilo například nákup houpaček, šestihranného pískoviště, pružinové houpačky, kolotoče a nezbytného mobiliáře. „Hřiště je na takzvaném starém sídlišti, které ale v poslední době mládne, takže tyhle dětské prvky vyrostly opravdu na správném místě,“ řekl vedoucí oddělení školství MÚ Mohelnice Jiří Navrátil.

Děti z nedaleké školy na místě uvítal Radim Koláček z vedení společnosti ČEZ Energetické služby, která v Mohelnici provozuje výtopnu a teplem zásobuje velkou část města. „Jsme rádi, že jsme jako dobří sousedé letos městu pomohli s financováním dokonce dvou dětských hřišť,“ řekl Radim Koláček.

Více než devítitisícová Mohelnice je jedním z mnoha moravských i českých měst, která se obrátila na Nadaci ČEZ o finanční podporu v grantovém programu Oranžové hřiště. Ten běží již celých 15 let a za svou dobu existence podpořil vznik bezmála pěti set dětských či sportovních hřišť. „Pohyb na čerstvém vzduchu by měl být pro děti samozřejmostí. Jsme proto rádi, že díky novému hřišti můžou děti v Mohelnici trávit letní dny hrou i nedaleko svých domovů“, doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …