Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2020

09.06.2021 12:45

Zastupitelé Moravského Krumlova budou na svém zasedání dne 14. června schvalovat závěrečný účet města za rok 2020.

Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2020
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Celkové příjmy dosáhly částky 268,6 milionů korun, výdaje rozpočtu se uskutečnily v objemu 254 milionů korun. Oproti předloňskému roku byly příjmy městské kasy vyšší o 67 milionů korun, což je dáno čerpáním evropských i národních dotací a také mimořádnými příjmy z prodeje pozemků v lokalitě Novosady. Vyšší byly i výdaje, které byly z drtivé většiny využity na investiční akce.

Opravují zámek, silnice, připravili sociální bydlení

Město Moravský Krumlov smysluplně investuje do svého rozvoje. Za loňský rok šlo do investic na 136 milionů korun. Mezi finančně nejnáročnější rekonstrukce patří oprava zámku a příprava znovuotevření Muchovy Slovanské epopeje, přestavba bývalé sýpky na byty pro sociálně znevýhodněné rodiny, značná část byla použita také na opravy silnic a chodníků. „Investice do rekonstrukce zámku vyšly na necelých padesát jedna milionů, přes dvacet šest milionů jsme investovali do přípravy na návrat Slovanské epopeje, která bude v Moravském Krumlově už letos k vidění. Necelých třináct milionů korun stály opravy a modernizace sportovišť a dětských hřišť. Rekonstrukce Rakšické, Znojemské a Luční ulice, vyšly na čtyři a půl milionu,“ vyjmenovává příklady velkých investičních akcí za loňský rok starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Podporují spolky, kulturní projekty i sociální služby

Pohled na závěrečný účet města podle jednotlivých odvětví ukazuje, že nejvíce finančních prostředků, a to 85 milionů korun, bylo vynaloženo v oblasti kultury, 44 milionů korun na chod územní správy a samosprávy, na školství bylo vyčleněno 35,5 milionů korun. Do oblasti sociálních věcí šlo 24 milionů korun, podpora sportu vyšla na patnáct milionů korun.

V loňském roce Moravský Krumlov podpořil ze svého rozpočtu celkem 60 projektů v celkové výši 4,5 milionu korun. Mezi úspěšnými žadateli byly sportovní organizace, kulturní projekty, ale také zdejší farnost nebo třeba podpora provozu prodejny smíšeného zboží v Polánce. Ve výčtu podpor najdeme i sociální služby Charity. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…