Most: Charita připravuje přeshraniční zábavně-vzdělávací projekt pro české a německé děti

27.04.2023 7:17 | Tisková zpráva

V Mostecké charitě se 20. dubna uskutečnilo setkání se zástupci Domovského spolku a Vesnického muzea z německé krušnohorské obce Gahlenz. Bylo při něm připomenuto sedmnáct let tohoto úspěšného partnerství s celou řadou přínosných a inspirujících projektů zejména pro děti a upřesněn byl letošní a naplánován příští rok.

Most: Charita připravuje přeshraniční zábavně-vzdělávací projekt pro české a německé děti
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V rámci letošního programu s názvem Udržuj přátelství – konej dobro, ale i Společně proti rezignaci - podporujeme se navzájem, děti z obou stran hranice k tématu namalují obrázky a vytvoří drobné výtvory, které budou koncem srpna prezentovány na společné výstavě v muzeu v Gahlenz a následně vzájemně vyměněny.

Pro děti bude ale připraven i další program, zaměřený na současnou problematiku ve společnosti, a jak je třeba se s ní vypořádat. Pro dětské chápání o tom bude vyprávět Kašpárek v loutkovém divadle v parku miniatur „Malé Krušnohoří“ v městě Oederan, a pak odborní pedagogové a teolog. Pro rok 2024 byly německé děti pozvány do Česka, na což se v Charitě také těšíme.

děti

Hosté z Gahlenz si dále v Mostě prohlédli světovou výstavu dětských kreseb Lidice v ZUŠ v Moskevské ulici, která přímo fascinovala, a nízkoprahový dětský klub Sovička Charity Most, kde se seznámili s prací vychovatelek, která rovněž velmi zaujala, děti zazpívaly a zarecitovaly a na dotaz sborově ujistily, že se na výlet do Německa těší.

Toto dlouholeté partnerství znamená nejen četná prospěšná a podnětná setkání, ale i vzájemné poznávání a navázání pěkných přátelství. Projekty jsou finančně podpořeny Česko-Německým fondem budoucnosti.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…