Most: Je rozhodnuto. První participativní rozpočet Hejbni Mostem má své vítěze

13.08.2020 8:34

Sláva vítězům, čest poraženým! Mostečané rozhodli o projektech, které se budou v našem městě realizovat v rámci prvního ročníku participativního rozpočtu známého pod názvem Hejbni Mostem.

Most: Je rozhodnuto. První participativní rozpočet Hejbni Mostem má své vítěze
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Ten dal možnost lidem v jejich městě něco změnit. Celkem do něj občané zaslali 44 projektů, z nichž 23 splnilo pravidla participativního rozpočtu. V hlasování veřejnosti získaly nejvíce hlasů a realizovány budou tyto projekty: zastínění 29 pískovišť v mateřských školách, dětské atrakce pro děti školního a předškolního věku ve Vtelně a Bosonožka.

Potvrdilo se, že letošní novinka obyvatele našeho města velmi zaujala, do hlasování se zapojilo 2 105 lidí. Celkem je na vítězné projekty vyčleněna finanční částka ve výši 2 miliony korun. S jejich realizací se začne ještě v létě.

„Navrhovatelům vítězných projektů gratuluji. Vážíme si lidí, kteří si našli čas a energii na to, aby připravili projekty, které zvelebí naše město. Evidentně za nimi stojí široká skupina podporovatelů, která se dokáže zmobilizovat, aby návrhu pomohla vyhrát. Musím dodat, že všechny návrhy byly zajímavé a mnohé také inspirativní. Jsem rád, že se do hlasování zapojilo tolik lidí, Je vidět, že Mostečanům není lhostejné, co se v našem městě děje. Své příznivce si participativní rozpočet našel a už teď se těšíme na nové nápady,“ poznamenal náměstek primátora Marek Hrvol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…