Most: Sebeobrana na středních školách

11.07.2018 21:16

V rámci preventivní přípravy před napadením strážníci Městské policie Most zavítali na Střední zdravotnickou školu v Mostě.

Most: Sebeobrana na středních školách
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Studentům a studentkám předvedli základy sebeobrany a názorně vysvětlili, jak rychle a efektivně odvrátit útok potencionálního pachatele. V dopoledních hodinách každé třídě věnovali jednu vyučovací hodinu. Instruktoři výcviku učili studenty a studentky, jak se zachovat v případě napadení nebo útoku.

Cílem bylo připravit jedince, aby minimálním počtem pohybů byl schopen řešit všechny typy útoků. Pokud lze několika stejnými pohyby vyřešit útočníkovi pokusy o úchopy, údery, kopy a útoky se zbraněmi má takový výcvik mnohem větší užitečnou hodnotu, než učení se několika variantám obrany proti jednomu typu útoku.

Nejčastějšími obětmi násilné a trestné činnosti se stávají právě ženy a dívky. Vždycky, když se stanou obětí napadení, musí počítat s nejhorší variantou - lhostejností a nevšímavostí okolí. Veškerá sebeobrana má základy v prevenci a lidé by měli o každodenní hrozbě určitě přemýšlet. Pokud si pořídí nějaké obranné prostředky, neznamená to, že mají vyhráno. Někdy v momentě přepadení nemají šanci je vůbec použít a je zapotřebí se s nimi také se naučit pracovat.

Smyslem každé hodiny bylo ukázat studentům, co sebeobrana obnáší a že čas jí věnovaný má nějaký smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…