Most se probudil z pandemie, vrátily se oblíbené kulturní akce

05.09.2021 16:27 | Tisková zpráva

Město Most každoročně připravuje nejen pro Mostečany celou řadu kulturních a sportovních akcí. Po neplánované covidové přestávce se s nimi roztrhl pytel, jen s přihlédnutím k vládním opatřením dostaly nový, jiný rozměr.

Most se probudil z pandemie, vrátily se oblíbené kulturní akce
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

"Zvolili jsme formu menších akcí s limitem na aktuální protiepidemická opatření," říká náměstkyně primátora města Mostu Markéta Stará.

"Je to pro nás velká výzva. Snažíme se proto vynaložit obrovské úsilí, aby se v našem městě zachoval kulturní život. Protože je to právě kultura, která nám může pomoci odreagovat se po té nedobrovolné pauze a potkat se s přáteli.

Jsme rádi, že se město mohlo vrátit k pořádání oblíbených akcí a že se počty návštěvníků opět navyšují. Lidé si tak mohli či mohou užít například letní kino pod širým nebem na Benediktu (poslední náhradní promítání se uskuteční 12. září, pozn. red.), promenádní koncerty v Radničním parku, soutěž pro začínající kapely Skutečná liga, festivaly Benedikt Music Open, Folkový Most a další.

Od září se spustí taneční večery pro seniory v hotelu Cascade a na Benediktu. Druhý zářijový víkend bude patřit setkání hornických měst a obcí. Veřejnost prvně spatří i nový hornický památník. Těšit se můžeme na závody Dračích lodí, Divadelní vinobraní, Babí léto na kole i pěšky či Moštování pro celou rodinu v parku Střed.

Věříme, že na kulturní a společenské akce pořádané městem nezanevřete, že si je užijete a načerpáte energii z toho, že se znovu můžeme setkávat a sbírat nové zážitky."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…