Na veletrzích cestovního ruchu Litomyšl nechybí

28.01.2018 7:37

Sezóna veletrhů je v plném proudu. Litomyšl se již představila v Utrechtu a Brně. V nejbližších týdnech nás čeká důležitá prezentace v Bratislavě, Praze a Hradci Králové. Lákáme nejen na krásy Litomyšle, ale i na kulturní akce - premiéru zde mají programy Smetanovy Litomyšle, Gastroslavností či Lázní ducha. Oblíbené jsou také Rychlokvízy o ceny i další soutěže.

Na veletrzích cestovního ruchu Litomyšl nechybí
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Veletrhy cestovního ruchu mají v oblasti prezentace destinací stále nezastupitelnou roli. Materiály z Litomyšle nebudou chybět ani letos na těch nejvýznamnějších českých i zahraničních akcích. Některých veletrhů se účastníme osobně, na jiných jsme zastupováni nejrůznějšími sdruženími a organizacemi – např. Českým dědictvím UNESCO, Českou inspirací, Českomoravským pomezím, Destinační společností Východní Čechy i agenturou CzechTourism.

Letošní veletržní putování jsme zahájili díky České inspiraci již 9. ledna prezentací na veletrhu Vakantie Utrecht a pokračovali jsme od 18. ledna na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour Brno. Právě zde proběhl křest stolního kalendáře s názvem „Za zážitky do měst UNESCO a České inspirace“ a nástěnného kalendáře s názvem „Česko-UNESCO-Slovensko“ s podtitulem „po 25 letech opět spolu“. Téma tohoto kalendáře bylo zvoleno v souvislosti s tzv. osmičkovými výročími – rádi bychom si připomněli, že památky UNESCO z České a Slovenské republiky k sobě mají velmi blízko – a to ne pouze pokud jde o vzdálenost. Také z tohoto důvodu pojedeme s expozicí měst UNESCO a České inspirace na Slovakiatour Bratislava, který začíná 25. ledna. Tento veletrh každoročně navštíví opravdu obrovské množství návštěvníků, kteří dovolenou v Čechách vyhledávají a milují – věříme, že se nám podaří nalákat je právě k nám, do Litomyšle. Právě zde budeme poprvé distribuovat první programový leták na Zahájení 7. litomyšlské lázeňské sezóny.

Další veletržní zastávkou, na které se to bez nás neobejde, je nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy, pražský únorový veletrh Holiday World (15. - 18. 2. 2018). Zde naleznete Litomyšl ve společné expozici Českého dědictví UNESCO a České inspirace i ve stánku Pardubického kraje, kde má Českomoravské pomezí svůj vlastní pult. Představíme zde novou brožuru i průvodce zámeckým návrším v Litomyšli, které vznikly při příležitosti 450 výročí od položení základního kamene zámku Litomyšl. Právě na tomto veletrhu také dojde k vyhodnocení dalšího kola nekonečných soutěží UNES&CO. a Česká inspirace – města plná života. Na jaře nás čeká veletrh Infotour v Hradci Králové a veletrh Památky v Praze.

Vedle účastí na veletrzích cestovního ruchu plánujeme i další outdoorové prezentační aktivity. Smyslem je prezentovat turistické atraktivity Litomyšle v místech s velmi vysokou koncentrací potencionálních návštěvníků. Budeme vybírat jednodenní až víkendové akce – využijeme k tomu již zavedených kulturních, historických a městských akcí, které mají velkou návštěvnost. Časově půjde o hlavní turistickou sezónu v roce 2018. Prezentace by měla probíhat v České republice a na Slovensku s cílem nalákat návštěvníky na všechny české a moravské památky UNESCO. Součástí budou samozřejmě i oblíbené Rychlokvízy a další drobné soutěže na místě. 
Jsme přesvědčeni o tom, že i takovéto akce dokáží město Litomyšl dostat do povědomí široké veřejnosti, ze které se snad časem budou generovat další návštěvníci. Je jisté, že i účast na těchto akcích přispívá ke stále rostoucí návštěvnosti našeho města.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…