Náchod: Bytová výstavba u nemocnice pokračuje

29.11.2020 15:59

Do konce roku 2023 tak zde bude dokončeno cca 80 bytových jednotek. Investorem výstavby je nově založená společnost Rezidence Duhovka s.r.o., jejímiž společníky jsou společnosti s letitými zkušenostmi v oblasti stavebnictví a bytové výstavby (společnosti ALPRIM CZ a FATO). První projekt s názvem „Rezidence Duhovka" navazuje na původní myšlenky autorů projektu.

Náchod: Bytová výstavba u nemocnice pokračuje
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Těší mě, že se podařilo najít nového partnera, resp. partnery, kteří tak jak slíbili, zahájili do 14 dnů od podpisu smluv stavební práce a již v těchto dnech výstavba v lokalitě na sídlištěm u nemocnice pokračuje. Město Náchod se na projektu výstavby bytových domů podílí jako investor infrastruktury. Současná podoba projektu a renomé nových partnerů, kteří se jej zavázali dokončit, je pro nás příslibem jeho zdárného dokončení," uvedl starosta Jan Birke.

Projekt výstavby bytových domů, o který je již nyní velký zájem, je prezentován na webu projektu www.rezidenceduhovka.cz.

„Předpokládáme, že prvních bezmála 30 bytových jednotek dokončíme vlastními kapacitami (tj. kapacitami společností ALPRIM a FATO) do konce příštího roku. Spolupracujeme se silným finančním partnerem, který bude garantovat po finanční stránce zdárný průběh realizace projektu," uvedli při podpisu smluv Ing. Josef Buchta a David Šolc, jednatelé společnosti Rezidence Duhovka s.r.o.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

V roce 2021 se připravuje pokračování výstavby v této lokalitě s tím, že nabídka dalších bytů bude zveřejněna v druhé polovině roku a všechny obchodní i stavební aktivity budou směřovat k tomu, aby výstavba byla jako celek s podporou města dokončena nejpozději v druhé polovině roku 2023.

Podrobnosti k projektu

Nový investor Rezidence Duhovka s.r.o. se sídlem v Hradci Králové převzal závazek Bytového družstva Sluneční stráň na výstavbu dvou bytových domů sestávajících ze 14 bytových jednotek (celkem 28 bytových jednotek) s termínem nejpozději do 30. 10. 2023. Kupní smlouva na pozemky pod bytovými domy byla uzavřena po zaplacení kupní ceny.

Nový investor FATO real s.r.o., člen holdingu FATO, se sídlem v Hradci Králové, převzal závazek Bytového družstva Náchodská vyhlídka na výstavbu dvou bytových domů o minimálně 53 bytech. Tento závazek bude splněn do 30. 10. 2023 s tím, že prodej části pozemku č. 110/65 z majetku města se uskuteční po realizaci jednoho podlaží bytového domu po zhotovení geometrického plánu.

Oba noví investoři převzali i původní závazek výstavby a to, zaplacení smluvních pokut pro případ nedodržení termínu kolaudace, tj. 30. 10. 2023. Město Náchod tak nebude vracet dotaci na výstavbu technické infrastruktury ve výši 150 % poskytnuté dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…