Nový Bor: Ve městě je první rouškomat. Podpoří sociální služby

12.04.2020 11:44

Město Nový Bor od čtvrtka 9. dubna zprovoznilo automat na textilní roušky. Ty si lidé mohou koupit za symbolickou cenu. Rouškomat je umístěný ve vchodu do budovy Domu s pečovatelskou službou v ulici B. Egermanna a přístupný bude denně od 6 do 19 hodin, mimo nadcházející Velikonoční pondělí. Veškeré peníze za prodej roušek poputují na podporu Sociálních služeb města Nový Bor.

Nový Bor: Ve městě je první rouškomat. Podpoří sociální služby
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„V uplynulých dvou týdnech jsme rozdali mezi veřejnost na 1100 látkových roušek prostřednictvím našich dobrovolníků. Chápeme ale, že zvolené časy nemusely každému vyhovovat, proto jsme zvolili rouškomat, kam si kdokoliv a kdykoliv přes den může zajít,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Roušky bude město průběžně doplňovat podle volné kapacity. Cena roušky z rouškomatu byla stanovena na symbolických 20 korun. „Veškerý výtěžek podpoří Sociální služby města Nový Bor, které provozují tři domy pro seniory a zajišťují celou řadu dalších služeb, jako je například rozvoz jídla, pro seniory a zdravotně handicapované. Právě na sociální služby nyní dopadají nejvíce náklady spojené s povinnými opatřeními proti šíření koronaviru,“ vysvětlil Jaromír Dvořák.

Nový Bor si roušky nechává z velké části šít za úplatu, další pak dostává od dobrovolníků. Doposud rozdalo tisíce roušek mezi poskytovatele sociálních služeb ve městě a jejich klienty, lékařské ordinace, místní polikliniku, drobné podnikatele, ale i zaměstnance některých podniků. Další dva tisíce roušek rozvezli dobrovolníci a zaměstnanci úřadu do schránek všem seniorům nad 70 let v Novém Boru a jeho částech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…