Nový Bor: Zatočíme s odpadky. Uklidíme Novoborsko

20.03.2023 19:02 | Tisková zpráva

Město Nový Bor se i letos na jaře připojí k dobrovolnické akci Ukliďme svět, kterou v Česku koordinuje Český svaz ochránců přírody. Zbavit přírodu odpadků a černých skládek ve městě mohou místní dobrovolníci v termínu od 14. do 30. dubna 2023.

Nový Bor: Zatočíme s odpadky. Uklidíme Novoborsko
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„I letos dobrovolníky vybavíme pytli a rukavicemi. Vyzvednout si je mohou v předstihu od 11. dubna každý všední den od 8 do 16 hodin v DDM Smetanka nebo na odboru životního prostředí v budově radnice na náměstí Míru, a to buď kdykoliv během úředních hodin či po předchozí domluvě,“ upřesnila vedoucí odboru životního prostředí Jitka Klásková. Tu mohou zájemci o zapojení do úklidu kontaktovat na e-mailu: jklaskova@novy-bor.cz, telefonním čísle 725 897 380 nebo 487 712 346.

Přímo v Novém Boru mohou dobrovolníci uložit odpadky kdykoliv během uvedených dvou týdnů u přístřešku v bývalém cyklistickém areálu, při vstupu na koupaliště či na sídlišti Rumburských hrdinů na dolním parkovišti (u vstupu do lesa). V Arnultovicích bude sběrné místo u hřiště v Žižkově ulici a u popelnic u ubytovny, v Janově u skladů „CO“. V dolním Pihelu mohou lidé pytle přinést k autobusové zastávce, v horním Pihelu pak k dětskému hřišti. Pro Bukovany je vymezené místo v parčíku naproti můstku a v Chomoutech u „kruhového objezdu“.

„Po předchozí domluvě však můžeme vytvořit i další sběrná místa tak, aby byla pro dobrovolníky praktická. Naplněné pytle s odpadky budou průběžně svážet pracovníci technické čety města,“ dodala Jitka Klásková.

V loňském roce se akce zúčastnilo rekordních 350 dobrovolníků. Nejenže vysbírali odpadky, ale také díky nim řadu uklizených míst rozsvítily narcisy, jež zasadily v průběhu doprovodné akce Rozkveteme Novoborsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…