Nový Jičín: Kateřinický trail připravil i letos pro běžce zajímavé novinky

24.09.2019 17:58

Osmý ročník Kateřinického trailu se uskuteční v neděli 13. října v Kateřinicích u Příbora na Novojičínsku. Pro letošní rok připravili organizátoři pro závodníky mnoho novinek – např. prodloužené tratě, nové běžecké a věkové kategorie, ale i změněný profil běžecké tratě.

Nový Jičín: Kateřinický trail připravil i letos pro běžce zajímavé novinky
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Účastníci trailu tak letos nově budou závodit celkem v 17 běžeckých kategoriích. Do závodu se lze registrovat on-line již nyní, a to za zvýhodněné startovné. Trail je určen běžcům všech věkových kategorií, včetně dětí, kteří běhají především pro radost a překonání sebe sama. Kateřinický trail pořádá obec Kateřinice za podpory Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice. Kateřinický trail je rozdělený celkem do 17 kategorií podle věku a délky běžecké trati. Pro děti jsou k dispozici tratě na 600 nebo 1 200 metrů, u tratí pro dospělé – ženy i muže – došlo od letošního roku k jejich prodloužení na 6 000 a 12 000 metrů. Nově letos přibyla kategorie Ty & já (smíšené dvojice) na 12 000 metrů a Štafeta pro dva dospělé a dvě děti na 4x 600 metrů. Pro rozdělení do věkových kategorií je rozhodující věk účastníka v den závodu. „Maximálně se snažíme o podporu a vytváření návyku ke zdravému pohybu celých rodin a navíc v malebné přírodě. A i ze strany účastníků našeho trailu jsme měli v tomto směru pozitivní ohlasy. To byl také jeden z důvodů, proč jsme nově zavedli kategorii štafeta v kombinaci dospělí a děti – tedy aby spolu mohly závodit celé rodiny,“ vysvětluje za organizátory Kateřinického trailu jeho ředitel Zdeněk Borkovec, který se také sám závodů každoročně aktivně účastní, a pokračuje: „Osobně za malé vítězství a úspěch považuji už samotný fakt, že se závodníci nejen do závodu přihlásí, ale opravdu se ho i zúčastní. Máme obrovskou radost z toho, že každoročně účastníků trailu přibývá. A ještě víc nás těší, že postupně se do trailu zapojuje stále více členů rodiny, což je pro nás nejlepší vysvědčení,“ říká za Kateřinický trail Zdeněk Borkovec.

I letos jsou pro běžce připraveny tratě po zpevněných i polních cestách, lesem a různorodým terénem – v letošním roce se přitom mohou těšit na změněný profil tratě. Ti nejlepší účastníci budou již tradičně oceněni diplomy a zajímavými věcnými cenami, vítěz hlavního závodu pak i finanční odměnou. Pro nejmenší závodníky je připravena sladká odměna a řetízkový kolotoč, nejšikovnější malí závodníci získají na památku za své sportovní výkony diplomy a medaile.

Organizátoři trailu nezapomínají ani na komfortní zázemí pro závodníky: samozřejmostí je parkování zdarma v blízkosti startu závodu, elektronická časomíra, časy závodníků přímo do jejich mobilu formou SMS zprávy, elektronická registrace, možnost platit kartou, startovní čísla se jmény účastníků a integrovaným čipem bez nutnosti vracet se či velkoplošné stany pro případ nepříznivého počasí. „Pro všechny závodníky je před, během i po závodu zajištěno občerstvení a pitný režim zdarma, pro běžce hlavního závodu bude k dispozici také výborný ovocný raut pro okamžité doplnění energie. Nejen závodníci, ale i fanoušci, kteří je přijdou podpořit, se mohou těšit na domácí koláče, zákusky, ale i jiné dobroty a občerstvení, které budou na místě k zakoupení. Závod se uskuteční za každého počasí,“ upozorňuje na závěr za organizátory trailu Zdeněk Borkovec s tím, že jak závodníci, tak diváci a fanoušci jsou k účasti srdečně zváni!

Více informací o závodě včetně možností registrace, aktuální ceny startovného a aktuální startovní listiny pro hlavní závod naleznete ZDE.
Do trailu se lze registrovat ZDE

Soutěžní kategorie:

Soutěžní kategorie

Akce byla finančně podpořena grantem společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…