Nový Jičín: Radnice ukazuje školákům život včel

25.09.2019 16:01

Novojičínská radnice spustila nový vzdělávací projekt pro děti. Odbor životního prostředí organizuje školní přednášky na téma „život v úlu“.

Nový Jičín: Radnice ukazuje školákům život včel
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Součástí výuky je i ukázka včelstev ve speciálním skleněném úlu přímo ve třídách. Před dvěma lety město Nový Jičín začalo na svých pozemcích na Skalkách chovat včely a stáčet med. Pracovník odboru životního prostředí, který o městské včely pečuje, se nyní snaží práci včelařů přiblížit dětem.

„Základní informace o včelách se školáci dozvídají v přírodopise, ale jen teoreticky. Já dám do skleněného úlu rámky, plástve, aby život včel viděly názorně. A děcka to baví. Pod mikroskopem vidí žihadlo, prohlédnou si i takzvaného kleštíka včelího, tedy roztoče Varroa destructor, který napadá mladé larvy včel a poškozuje je,“ řekl pracovník odboru životního prostředí Jiří Schindler.

Radnice si od nového projektu slibuje zvýšení zájmu mládeže o včelařství. „Když jsme pořizovali včelník a včelstva, chtěli jsme produkovat městský med a vyžívat ho k propagaci Nového Jičína, ale také jsme počítali s pořádáním osvětové a vzdělávací činnosti na školách. Letos jsme s ní začali, a jakmile opět přijde jaro a příznivější teploty, budeme s přednáškami pokračovat,“ doplnil místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…