Nový Jičín dá do oprav silnic a chodníků deset milionů korun

02.08.2021 12:33

Nový Jičín letos zdvojnásobil finanční částku na opravu svých silnic. Na výměnu asfaltového povrchu, ale i podloží, obrubníků a kanalizačních vpustí, vyčlenil ze svého rozpočtu devět milionů korun. Další milion korun vyhradil na obnovu chodníků. Nejnákladnější byla celoplošná rekonstrukce Máchovy ulice, protože tu vloni probíhala výměna kanalizace a vodovodů. Radnice však opravu financovala napůl s vodárenskou společností.

Nový Jičín dá do oprav silnic a chodníků deset milionů korun
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Do oprav místních komunikací letos investujeme podstatně více než v minulých letech, kdy se částky vložené do rekonstrukcí silnic pohybovaly kolem pěti milionů korun. V tomto roce jsme usilovali o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj, ale bohužel jsme neuspěli. Podařilo se nám však dohodnout, že obnovu Máchovy ulice, kde byl zásah silničářů nejcitelnější, uhradíme napůl s vodárenskou společností, která vloni v ulici měnila kanalizaci a vodovody,“ řekl místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský.

Stavební práce už proběhly i v ulicích Štursova, U Jičínky, U Stadionu a Jugoslávská. „Ulice Palackého, kde se dělá i výměna podloží, je hotova částečně. Rekonstruovat se bude ještě ulice Slezská a vjezd do areálu ČSAD, kde se musí z podkladních vrstev odstranit panely a teprve pak se nové podloží zaasfaltuje. Na nákladech na opravu komunikace k areálu ČSAD se bude z části finančně podílet přepravní společnost, “ vysvětlila Michala Mrklovská z odboru rozvoje investic.

Opravované úseky silnic v součtu tvoří téměř dva kilometry dlouhou trasu. Kromě komunikací se rekonstruují i chodníky, a to v Máchově a Slezské ulici. Nově se bude asfaltovat také chodník kolem parkoviště v ulici K Nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…