Nový Jičín dá do oprav silnic a chodníků deset milionů korun

02.08.2021 12:33

Nový Jičín letos zdvojnásobil finanční částku na opravu svých silnic. Na výměnu asfaltového povrchu, ale i podloží, obrubníků a kanalizačních vpustí, vyčlenil ze svého rozpočtu devět milionů korun. Další milion korun vyhradil na obnovu chodníků. Nejnákladnější byla celoplošná rekonstrukce Máchovy ulice, protože tu vloni probíhala výměna kanalizace a vodovodů. Radnice však opravu financovala napůl s vodárenskou společností.

Nový Jičín dá do oprav silnic a chodníků deset milionů korun
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Do oprav místních komunikací letos investujeme podstatně více než v minulých letech, kdy se částky vložené do rekonstrukcí silnic pohybovaly kolem pěti milionů korun. V tomto roce jsme usilovali o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj, ale bohužel jsme neuspěli. Podařilo se nám však dohodnout, že obnovu Máchovy ulice, kde byl zásah silničářů nejcitelnější, uhradíme napůl s vodárenskou společností, která vloni v ulici měnila kanalizaci a vodovody,“ řekl místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský.

Stavební práce už proběhly i v ulicích Štursova, U Jičínky, U Stadionu a Jugoslávská. „Ulice Palackého, kde se dělá i výměna podloží, je hotova částečně. Rekonstruovat se bude ještě ulice Slezská a vjezd do areálu ČSAD, kde se musí z podkladních vrstev odstranit panely a teprve pak se nové podloží zaasfaltuje. Na nákladech na opravu komunikace k areálu ČSAD se bude z části finančně podílet přepravní společnost, “ vysvětlila Michala Mrklovská z odboru rozvoje investic.

Opravované úseky silnic v součtu tvoří téměř dva kilometry dlouhou trasu. Kromě komunikací se rekonstruují i chodníky, a to v Máchově a Slezské ulici. Nově se bude asfaltovat také chodník kolem parkoviště v ulici K Nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …