Nymburk: Nový most přes Lidušku opět spojil sídliště s městem

24.10.2022 18:35 | Tisková zpráva

Sídliště s Brigádnickou ulicí konečně propojil plnohodnotný most. Nový most přes vodní tok Liduška nahradil původní provizorní přemostění z dob výstavby sídliště.

Nymburk: Nový most přes Lidušku opět spojil sídliště s městem
Foto: red
Popisek: Nymburk

Letošní stavba železobetonového mostu začala koncem dubna a aktuálně probíhá kolaudační řízení. Do jeho ukončení je zatím umožněn průjezd stavbou.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„Otevření mostu přes Lidušku je velkou úlevou pro řidiče, kteří od jara jezdí náhradními trasami, i pro místní obyvatele. Ti mohou využívat nové chodníky, které na původním přemostění chyběly. Nyní konečně máme pořádný, bezpečný most s upraveným okolím, který je příjemným vstupem do lokality sídliště,“ zhodnotil místostarosta Mgr. Bořek Černý. Upravené břehy koryta vodního toku jsou částečně vydlážděné kameny. K větší bezpečnosti přispěje mimo jiné nové zábradlí.

Novostavbu rámového železobetonového mostu v místě původního zatrubnění potoka Liduška na rohu ulic Karla Čapka a Brigádnická provedla firma TANNACO a.s. za 7,5 miliónu korun bez DPH. Současně došlo také k přeložení dotčených inženýrských sítí.

Původně byl přejezd přes Lidušku v tomto místě zhotoven pouze provizorně z betonových skruží zasypaných štěrkem a s asfaltovým povrchem. V této podobě byl používán od doby výstavby starého sídliště do letošního roku.

Podrobné informace o projektu najdete v Projektech města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…