Olomouc: Centrum Semafor připravilo dopravní kurzy pro seniory

04.10.2017 14:56

Tři speciální kurzy jsou určeny pro řidiče, chodce a cyklisty. Délka každého kurzu je zhruba dvě hodiny, kurzy jsou zdarma, je na nich připraveno i malé občerstvení a každý účastník obdrží jako dárek reflexní doplňky.

Olomouc: Centrum Semafor připravilo dopravní kurzy pro seniory
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Připravené kurzy kladou důraz na novinky a změny podle novely zákona o provozu na pozemních komunikacích nebo ve vyhlášce o dopravním značení. „Pro každou skupinu se kurzy věnují především problematice bezpečného chování v silničním provozu a výklad je proložen videoukázkami a instruktážními filmy,“ vysvětlil manažer Semaforu Josef Línek.

Všechny typy kurzů se konají od 2. října 2017 až do 8. března 2018 s výjimkou vánočních svátků.

Ne! Smrti na silnici
(pondělí)

Informace o stavu dnešní dopravy z hlediska chodců. Oprášení základních zásad chování v silničním provozu a seznámení s novými ustanoveními novely zákona 361/2000Sb, týkajících se chodců. Ukázky řešení dopravních situací v praxi na dopravním hřišti. Krátký film o možných problémech seniorů v silničním provozu, aneb co se vám dnes na silnici může klidně stát.

Na kole bezpečně
(úterý)

Informace o stavu dnešní dopravy z hlediska cyklistů a oprášení základních zásad chování v silničním provozu týkajících se cyklistů. Kurz je zaměřen i na problematiku elektrokol a jízdy na nich, především kvůli vyššímu počtu úrazů v poslední době.

Rozvážně a bezpečně!
(středa)

Informace o stavu dnešní dopravy z pohledu řidiče seniora. Oprášení základních zásad chování v silničním provozu a seznámení s novými ustanoveními novely zákona 361/2000Sb. Krátký, dobrovolný minitest z pravidel silničního provozu. Přednáška, film a ukázky dopravních situací v olomouckých ulicích.

Všechny kurzy se konají v učebně Centra Semafor u plaveckého stadionu zpravidla od 14 do 16 hodin, nebo po dohodě v jiném čase, ale i na jiném místě. „Lektoři mohou přijít i do klubu či do domova seniorů, nebo jiných zařízení sociálních služeb,“ potvrdil Línek.

Na kurz je nutné se vždy předem přihlásit na telefonním čísle 602 582 877.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

7:04 Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

V minulém týdnu se na plotě psího parku nedaleko polikliniky Modrá hvězda objevila cedule s informac…