Olomouc: Čerstvá voda pro Arionovu kašnu

11.08.2017 13:46

Arionovu kašnu na Horním náměstí dnes čekala mimořádná výměna vody a kontrola technologie. Údržbu provedli pracovníci Technických služeb města Olomouce.

Olomouc: Čerstvá voda pro Arionovu kašnu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Po vyčištění nádrže kašny od povlaku bylo do ní napuštěno napuštěno asi třicet kubíků čerstvé užitkové vody, která pochází ze studny ve Chválkovicích.

„K výměně vody došlo s ohledem na extrémní klimatické podmínky, v jejichž důsledku došlo k přemnožení sinic v kašně. Pro vyčištění vody v kašně by potom bylo potřeba nasazení velkého množství chemických přípravků, což bylo s ohledem na ochranu životního prostředí i na využívání kašny lidmi k ovlažení, vyhodnoceno jako nevhodné,“ uvedl ředitel Technických služeb Miroslav Petřík.

Po provedených pracích je Arionova kašna opět zcela funkční a naplněna čistou vodou. Kašna krášlí Horní náměstí od roku 2002, jejím autorem je olomoucký rodák a světově proslulý sochař Ivan Theimer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…