Olomouc: Horní náměstí zaplní na jednu hodinu auta. Přidat se může každý

31.03.2016 14:46

Jaký je rozdíl mezi Horním náměstím plným aut, a stejným náměstím bez aut? Nepochybně podstatný. Lepší než teoretické debaty je ale praktická zkouška. V sobotu 2. dubna bude proto od 13 do 16 hodin výjimečně povolen vjezd automobilům na Horní náměstí.

Olomouc: Horní náměstí zaplní na jednu hodinu auta. Přidat se může každý
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Půjde o ojedinělý počin, kterým chce město upozornit na skutečnost, že město společně s odborníky připravuje plán udržitelné městské mobility.

Olomoucké Horní náměstí patří u nás mezi nejkrásnější a nejhodnotnější centrální veřejné prostory. Jak by toto náměstí vypadalo, kdyby bylo plné aut? O tom se mohou občané přesvědčit na vlastní oči. Již druhý dubnový den zaplní Horní náměstí řada aut, která se na dobu jedné hodiny seřadí před radnicí. Po uplynutí daného termínu auta náměstí opustí a vrátí se do ulic.

„Jaký je rozdíl mezi náměstím s auty nebo bez aut si my, kteří jsme vyrůstali v Olomouci, ani nedovedeme představit. Chceme však občanům města ukázat, jak důležité je mít komplexní plán městské mobility. Právě městská mobilita, ať už je to chůze, kolo, MHD či auto, má velký dopad na spokojený život obyvatel a celkový pocit ve městě,” dodal k akci náměstek primátora Aleš Jakubec.

Každý, kdo se bude chtít akce zúčastnit, může v uvedené době se svým automobilem přijet na Horní náměstí. Organizátoři upozorňují, že pokud bude naplněn limit automobilů, mohou být automobily z náměstí odkláněny.

Harmonogram akce:
13:00 - 14:00 nájezd automobilů
14:00 - 15:00 fotografování a natáčení akce
15:00 - 16:00 odjezd automobilů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.