Olomouc: Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech otevírá

24.03.2023 21:16 | Tisková zpráva

Dveře pro své návštěvníky v této sezóně znovu odemkne kryt civilní ochrany v Bezručových sadech. Poprvé se v tomto roce veřejnosti uvede v sobotu 25. března a zájemcům nabídne audiovizuální výstavu Odkryté příběhy 20. století i akci Jak se žilo (nejen) dětem v totalitním Československu.

Olomouc: Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech otevírá
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Příchozí si budou moci poslechnout příběhy pamětníků, kteří byli v této době dětmi, zahrát si kvíz o ceny a dozvědět se o krutých a barbarských činech diktátorů Stalina a Gottwalda, od jejichž smrti tento měsíc uplynulo sedmdesát let,“ říká Petr Zavadil, ředitel pobočky Paměti národa Střední Morava.

Expozice Odkryté příběhy 20. století budila velký zájem návštěvníků už v průběhu minulého roku, kdy ji viděly přes tři tisícovky lidí. „Letos návštěvníci budou moci v centrální části výstavy zhlédnout vždy v pátek a neděli čtyři filmové dokumenty. A sobota bude patřit výběru toho nejlepšího, co Paměť národa natočila. Velkoformátové projekce archivních fotografií a pět dramatických osudů pamětníků války a komunismu zůstanou součástí výstavy po všechny dny beze změny,“ odhaluje letošní program expozice ředitel Zavadil.

Kryt civilní obrany se stane i součástí doprovodného programu Academia filmu Olomouc. Mimo spolupráce se studenty Gymnázia Paměti národa, organizátoři naplánovali pro letošní sezónu také kooperaci se studenty Muzejní pedagogiky Univerzity Palackého.

Kryt v Bezručových sadech bude, kromě posledního březnového víkendu, otevřený od dubna do konce června vždy v pátek, sobotu a neděli od 14 do 18 hodin. Pro školy budou vyhrazena středeční a páteční dopoledne.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…