Olomouc: Město koupí cisternovou stříkačku a auto pro dobrovolné hasiče

14.05.2021 10:11

Další vybavení dobrovolným hasičům na území města Olomouce chce pořídit olomoucká radnice. Radní schválili vykrytí nekrytých požadavků na zakoupení cisternové stříkačky pro jednotku SDH Chválkovice a automobilu pro jednotku SDH Lošov. Cisternu získají hasiči letos, nový zásahový vůz bude příští rok.

Olomouc: Město koupí cisternovou stříkačku a auto pro dobrovolné hasiče
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

O pořízení těchto dvou pomocníků pro práci dobrovolných hasičů se na úrovni vedení města jednalo už vloni. Na zakoupení cisternové stříkačky město složilo už tehdy zálohu 3 miliony korun. Nyní městská rada souhlasila s uvolněním další částky 1,095 milionu korun. Zbývajících 2,8 milionu korun na pořízení nákladné speciální techniky získá město jako dotaci od Generálního ředitelství Hasičské záchranné služby ČR a také od Olomouckého kraje.

„Také na zakoupení automobilu pro hasiče z Lošova nám přispěje jak generální ředitelství profesionálních hasičů, tak menší částkou i Olomoucký kraj. Celkově takto získáme dotaci ve výši asi 550 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Martin Major. Radní při pondělním jednání schválili uvolnění zbývajících nákladů na pořízení auta, což je částka 1,05 milionu korun. Auto bude město reálně nakupovat až v příštím roce, nyní je ale potřeba mít připravenou částku 1,6 milionu. V opačném případě by město o již schválenou dotaci přišlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…