Olomouc: Městská police bilancovala a oceňovala

11.03.2023 14:28 | Tisková zpráva

Hodnocení činnosti a oceňování nejlepších strážníků i zaměstnanců. Po dvouleté pauze způsobené pandemií zorganizovala olomoucká městská policie výroční shromáždění. Ocenění si zaměstnanci převzali na slavnostním ceremoniálu od primátora Miroslava Žbánka a ředitele městské policie Pavla Skalického.

Olomouc: Městská police bilancovala a oceňovala
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V kategorii Zaměstnanec roku 2022 a Strážník roku 2022 bylo oceněno celkem devět zaměstnanců. Odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15, 20, 25 a 30 let obdrželo dvaadvacet zaměstnanců městské policie. „Děkuji všem strážníkům a civilním zaměstnancům za jejich práci, která byla v poslední době mimořádně náročná,“ uvedl ředitel městské policie Pavel Skalický.

Ředitel Městské policie Olomouc ve svém hodnocení podtrhl podstatné události loňského roku a za stejné období shrnul činnosti pořádkové a dopravní služby, preventivní informační skupiny, kamerového systému i vnitřní služby. Podle vrchního velitele městských strážníků, primátora Miroslava Žbánka, se vedení policie daří naplňovat dohodnutou koncepci a při řešení problematiky veřejného pořádku zastávat profesionální přístup. „Zejména v posledních dvou letech jste svou práci odváděli v extrémně složité covidové době i pak i té, která souvisela s vlnou uprchlíků a zhoršující se bezpečnostní situací. Věřím, že letošní rok se bude opět podobat normální éře a odrazí se tak i ve statistikách při hodnocení vaší činnosti v následujícím roce,“ uvedl primátor. Městským strážníkům vyjádřil plnou důvěru a podporu. „Výkon služby má fungovat odděleně od zadání typu, jak se má chovat strážník policie, kdy má strkat hlavu do písku nebo kdy má smáznout nějaký ten prohřešek kamaráda či občana. Prostě čistá profesionalita,“ zdůraznil Miroslav Žbánek.

Rok 2022 z pohledu participace na bezpečnostních opatřeních, ale i v rámci spolupráce při standardním výkonu služby, hodnotil také ředitel Územního odboru Olomouc Policie ČR Jiří Musil. Vyzdvihl zejména důležitost Městského kamerového dohlížecího systému. „Je to významný prvek při odhalování trestné činnosti,“ uvedl. K monitorování veřejného pořádku prostřednictvím kamer slouží strážníkům od loňského prosince i nové operační středisko. Rekonstrukce za 7 milionů korun jej proměnila v multifunkční pracoviště s moderními technologickým vybavením.

Výročního shromáždění se účastnil i předseda Komise pro prevenci kriminality a bezpečnost při Radě města Olomouce Petr Macek, který ve svém hodnocení vyzdvihl i spolupráci městských strážníků s ostatními složkami IZS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…