Olomouc: Na prevenci kriminality uvolní město necelé tři miliony korun

25.01.2018 16:47

Celkem 22 žádostí o dotaci z Programu prevence kriminality přijalo statutární město Olomouc. Mezi žadatele rozdělí 2,7 milionu korun, dvě stě tisíc korun zatím ponechá v rezervě.

Olomouc: Na prevenci kriminality uvolní město necelé tři miliony korun
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jedenáct žádostí bylo z oblasti Vzdělávání, prevence a poradenství, dvě žádosti z oblasti Situační prevence na pořízení kamer a devět žádostí z oblasti Sociální prevence na práci s rizikovými skupinami. Všechny podané žádosti splňovaly stanovená kritéria,“ potvrdil náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Mezi příjemci se objevuje olomoucké P-centrum, které bude mezi školní mládeží působit preventivně nejen v šikaně a gamblerství, ale i při užívání návykových látek. Šikanou a kriminalitou mládeže se bude ve svých projektech zabývat i Sdružení D.

Městská policie se v programu Bezpečný domov zaměří na ochranu seniorů před podomními prodejci, Kamil Kopecký a jeho E-bezpečí zase na ochranu dětí a mládeže před kyberšikanou a zneužíváním virtuálního prostředí.

Sdružení Podané ruce bude letos pomáhat k návratu do života lidem po výkonu trestu, stejně jako gamblerům. A Společenství Romů na Moravě Romano jekhetaniben pre Morava bude svým projektem zajišťovat náplň volného času dětí a mládeže v komunitním centru.

Za peníze z Programu prevence kriminality ale nakoupí Městská policie Olomouc také nové kamery na veřejná prostranství a HD kamery umístí i odbor školství na některá veřejná školní hřiště. Letos to budou hřiště u základních škol Tererovo náměstí, Heyrovského, Zeyerova a Řezníčkova.

Financemi z rezervy hodlá komise prevence kriminality podpořit projekty, na které nebude poskytnuta v plné výši dotace z ministerstva vnitra, nebo na projekty, jejichž potřeba realizace nastane v průběhu roku 2018.

Olomouc se bude jako každý rok ucházet se zpracovaným Programem prevence kriminality také o poskytnutí dotace z Ministerstva vnitra ČR. Letos v souhrnné výši 883 tisíc korun na šest projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…