Olomouc: Nová okna i teplejší kabát pro byty na Nových Sadech

22.09.2020 20:04

Dům s byty pro seniory v Handkeho ulici na Nových Sadech má novou fasádu. Rekonstrukce přináší větší komfort bydlení nájemníků i úspory nákladů za energie. Město dokončilo další etapu energeticky úsporných opatření za více než 10 milionů korun.

Olomouc: Nová okna i teplejší kabát pro byty na Nových Sadech
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Devítipatrový bytový dům se čtyřiadvaceti byty má kompletně vyměněná okna, vstupní dveře, novou fasádu z minerální vaty i zateplenou střechu. „Investice, kterou se nám podařilo uskutečnit prostřednictvím Správy nemovitostí Olomouc, by se měla v úsporách dosud běžných nákladů projevit už tuto zimu,“ je přesvědčen náměstek primátora Matouš Pelikán.

Součástí stavebních prací na domě byla také kompletní oprava balkónů, výměna vrat do garážových stání i úprava vstupního prostoru. „Celkové náklady přišly na více než deset milionů korun, přičemž zhruba tři a půl milionu se podařilo získat jako dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu,“ objasnil náměstek Pelikán.

Domy, které jsou určeny pro bydlení seniorů, příjemců pečovatelské služby a domy s bezbariérovými byty se snaží město při plánovaných rekonstrukcích upřednostňovat. „Dům v Handkeho ulici byl poslední ze sedmnácti domů s pečovatelskou službou, kde ještě zateplení chybělo. Pokud vše půjde podle plánu, v příštím roce bychom tam měli zrekonstruovat i oba výtahy,“ nastínil náměstek primátora Matouš Pelikán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …