Olomouc: Plavecký stadion otevírá novou toboganovou věž

29.06.2018 15:18

S novou atrakcí vítá v letošní letní sezóně své návštěvníky olomoucký plavecký stadion. V poslední den letošního školního roku otevírá pro své návštěvníky novou téměř devět metrů vysokou toboganovou věž.

Olomouc: Plavecký stadion otevírá novou toboganovou věž
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Školáci si ji navíc v pátek 29. června užijí s výhodami. Pokud donesou vysvědčení s vyznamenáním, mají vstup do areálu plaveckého bazénu zdarma. Ostatní mají v tento den po předložení vysvědčení slevu 30% ze vstupného.  

„Výstavba nové toboganové věže je další klíčovou etapou postupné modernizace plaveckého stadionu. Délka dráhy toboganu je 77 metrů, výška věže přesně 8,8 metru a sklon má 11,4%,“ objasnil parametry nové vodní atrakce investiční náměstek primátora Filip Žáček. Součástí toboganové dráhy jsou i transparentní díly skluzavky, což, věřím, přispěje k ještě větší popularitě u návštěvníků plaveckého areálu,“ doplnil.

Nová toboganová věž je navržena v podobné konfiguraci jako předchozí věž s hlavním důrazem na životnost stavby. Betonové konstrukce jsou stěrkované s důrazem na odvod vody a protiskluzovou úpravu. „Součástí stavby jsou nové podpůrné sloupy a kotvení toboganové dráhy. Rozdíl je v použitých materiálech, kdy nové řešení slibuje vysokou odolnost a životnost zařízení,“ popisuje investici města v celkové výši téměř 25 milionů korun náměstek Žáček

Stavbě toboganové věže předcházela demolice té původní, jejíž technický stav již další provoz neumožňoval. Důvodem byl havarijní stav konstrukce a vysoký stupeň koroze.  Samotné stavební práce na nové vodní atrakci znamenaly nejen vlastní výstavbu dráhy a věže, ale i dodávky a montáže zařízení pro vytápění, novou vzduchotechniku, dodávku zařízení zdravotně technických instalací, elektroinstalací i úpravu technologie vody k tobogánu a dojezdovému bazénu.

Výstavba toboganové věže je pokračováním modernizace plaveckého areálu, který se těší přízni jak sportovní, tak i široké veřejnosti. „Slunečné počasí a vysoké teploty nám umožnily zahájit letošní letní sezónu už začátkem června. Nyní se k tomu přidává i nová vodní atrakce, která jistě přiláká zájem dalších návštěvníků,“ uvedl za správce areálu společnost Olterm & TD Olomouc předseda představenstva Pavel Dostál. „V poslední školní den jsme navíc opět pro školáky, kteří přinesou vysvědčení s vyznamenáním, zajistili vstup  do areálu plaveckého stadionu zdarma. Ostatní mají v tento den po předložení vysvědčení slevu 30% ze vstupného. Všichni  jsou srdečně zváni,“ vybízí Pavel Dostál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …