Olomouc: Třetí ročník festivalu Řeka má duši, tentokrát ve Smetanových sadech

17.08.2018 11:32

Festival Řeka má duši, který v Olomouci již třetím rokem pořádají Plavby Olomouc, zve návštěvníky na show na vodní hladině. Letos poprvé přímo v centru města, v olomouckém parku na jezírku ve Smetanových sadech. Festival probíhá od pátku 17. srpna do sobotních ranních hodin.

Olomouc: Třetí ročník festivalu Řeka má duši, tentokrát ve Smetanových sadech
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Festival Řeka má duši, který v Olomouci již třetím rokem pořádají Plavby Olomouc, zve návštěvníky na show na vodní hladině. Letos poprvé přímo v centru města, v olomouckém parku na jezírku ve Smetanových sadech. Festival probíhá od pátku 17. srpna do sobotních ranních hodin. „Letos nás budování protipovodňových opatření na řece Moravě přimělo změnit nejen lokaci plaveb, ale i této akce. Posunuli jsme se tak blíže centru města. A tato změna není na úkor kvality festivalu. Naopak, prostředí jezírka je pro nás neopakovatelnou výzvou a Smetanovy sady mají magickou atmosféru,“ uvádí hlavní organizátor Šimon Pelikán.

Audiovizuální show, kombinující divadelně taneční prvky se site specific a autorskou hudbou, diváci shlédnou v podání mistryně Evropy v šálové akrobacii, nominantky na cenu Thálie či tanečnice, vystupující na scéně Národního divadla.

Festival bude zahájen v 18:30 hudebním uskupením Ptakustik. Následovat bude olomoucká kapela Sugar and Spice. Hlavní část programu, výše zmíněná divadelní inscenace, začne po setmění ve 21:30. Závěr bude patřit světelné dj`s show.

Magická show

Tematická akce se letos inspirovala románem Lewise Carrolla Alenka v říši divů. Tak, jako v loňských ročnících, i letos ovládnou plovoucí jeviště herci z olomouckého Divadla Tramtarie. Mimo jiné, společnost jim budou dělat zpěváci, tanečníci, akrobaté, mistři scénických světel i zvuků z celé republiky. Ti všichni spojí síly pod taktovkou režiséra Vladislava Kracíka a vytvoří magickou show, která i díky pokročilým světelným technologiím, rozezní nejen onen plovoucí jevištní ostrov, ale také celé jezírko i veškerou přilehlou flóru.

Vstupenky je možné zakoupit místě za 150 korun. Děti do 15 let mají vstupné na akci zdarma.

Více informací ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…