Olomouc: V Holici se staví, oprava vozovky znamená i omezení

17.07.2021 16:58

Oprava části vozovky na Návsi Svobody v městské části Holice, přináší částečná omezení v dopravě a organizaci provozu MHD.

Olomouc: V Holici se staví, oprava vozovky znamená i omezení
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Stavební práce, které znamenají částečnou uzavírku, začaly 7. července a probíhat budou do 8. srpna i v prostoru autobusových zastávek a odstavné plochy u konečné zastávky.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18016 lidí

„Stavební firma tam odstraňuje stávající zastávku, čistí dlažbu a následně vytvoří betonové podloží, aby mohla položit dlažbu novou,“ popsal situaci předseda Komise městské části Holice František Ryšánek.

Od 9. do 25. srpna pak dojde kvůli stavbě k úplné uzavírce na Návsi Svobody, a to z důvodu frézování vozovky, osazování nových přírub kanalizace a lokální opravě žulové dlažby. „Pokládka nové živice proběhne v závěrečných dnech podle počasí. Po dobu úplné uzavírky bude možné po dohodě s pracovníky stavby projet uzavřeným úsekem se zvýšenou opatrností, Jedná se hlavně o vozidla zásobování, pošty a technických služeb,“ upozornil předseda KMČ Ryšánek. „V žádném případě nebude možné v uzavřeném úseku parkovat osobní vozidla a přejíždět mimo vozovku přes nově vybetonované úseky. Pohyb chodců bude umožněn bez omezení po chodníku a místy pro přecházení,“ doplnil.

Opravu komunikace na návsi souběžně doplňuje i stavba chodníku v Keplerově ulici. Podle harmonogramu mají být stavební práce ukončeny 6. srpna a i ty si vyžádají omezení, „Jedná se o částečnou uzavírku, proto nedojde k vyznačení objízdné trasy, například pro nákladní vozidla. Ale je velice pravděpodobné, že zde budou vznikat nárazově menší kolony v souvislosti s pohybem stavební techniky. Proto je po dobu všech omezení třeba projíždět ohleduplně, respektovat dopravní značení a dbát pokynů pracovníků stavby,“ apeloval předseda František Ryšánek.

Provoz MHD:
Dočasné omezení provozu – linky č. 12, 19 a 25
V termínu od středy 7. 7. 2021 do středy 25. 8. 2021 budou autobusové linky vedeny po objízdné trase. Po dobu oprav budou linky č. 12, 19 a 25 provozovány dle výlukových jízdních řádů. Spoje, které jedou přes Holici budou vedeny obousměrně mezi zastávkami Pekárny/Staškova a Holice po objízdné trase ulicemi Přerovská/Hamerská, Týnecká, na kruhový objezd a dále ulicí Keplerova na náhradní zastávky Holice.

Změny v obsluze zastávek:
U Mlýna – neobsluhovány – nahrazeny zastávkami Týnecká
Holice – u přenosných označníků v ul. Keplerova
Omezení na lince č. 25
Z provozních důvodů dochází na lince k časovým posunům některých spojů.
Spoj s odjezdem v 17.07 hod. z Hlavního nádraží bude opožděn na 17.12 hod a bude ukončen na zastávce Kaufland, sklad bez obsluhy zastávky Holice. Zpět ze zastávky Kaufland, sklad bude spoj veden v 17.28 hod.
Spoj s odjezdem v 18.20 hod. z Hlavního nádraží bude uspíšen na 18.17 hod.
Odjezdy spojů z Nového Dvora v 4.59, 6.03 a 18.00 hod. budou opožděny o 2 minuty na 5.01, 6.05 a 18.02 hod.
Spoj s odjezdem v 22.35 hod. z Holice bude opožděn na 22.38 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…