Olomouc: Zateplená fasáda, větší kapacita a bezbariérový přístup pro další mateřinku

13.01.2021 10:11

Mateřskou školu Dělnická čeká změna. Dočká se zateplené fasády, střech, nových oken, bezbariérového vstupu a bude mít o jedno oddělení navíc. Radní vybrali firmu, která provede velkou rekonstrukci mateřinky.

Olomouc: Zateplená fasáda, větší kapacita a bezbariérový přístup pro další mateřinku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Na základě zadávacích podmínek jsem nyní schválili výběr zhotovitele této veřejné zakázky. Zahrnuje hned dvě akce. Jedna se týká energetických opatření a druhá rozšíření kapacity mateřské školy. Vzhledem k provázanosti staveb plánujeme obě části uskutečnit současně,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major.

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí

Kromě fasády se budou ve školce vyměňovat okna a dveře, zateplovat ploché střechy budovy i strop suterénu. Stavební firma v rámci zakázky na rekonstrukci osadí větrání s rekuperací vzduchu pro prostory učeben, šaten a hygienického zázemí. „V rámci stavebních úprav souvisejících s rozšířením kapacity čeká budovu školky i změna dispozic, protože nové oddělení vznikne ve druhém podlaží,“ popsal náměstek primátora pro školství Karel Konečný. Součástí stavebních úprav bude i venkovní přístavba zvedací plošiny, která bude zajišťovat bezbariérový přístup do nového oddělení. Stavební práce na závěr doplní dodávka moderního nábytku a ve venkovním areálu mateřinky se budou děti radovat z nových herních prvků.

„Pokud půjde vše podle plánu, předpokládáme, že by stavební firma mohla zahájit práce v prvním čtvrtletí letošního roku a dokončit by je měla v lednu toho příštího,“ objasnil primátor Mirek Žbánek. Vysoutěžená cena je 23,9 milionů bez DPH, což je o téměř než 9 milionů méně, než byla původně předpokládaná hodnota veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…