Opava: Hřbitovní zeď se zbaví graffiti

12.11.2019 8:32

Zídka obklopující opavský Městský hřbitov na Otické ulici projde v následujících dnech očistou. Je totiž bohužel oblíbeným terčem sprejerů, kteří na ní v uplynulých létech vytvořili desítky grafitti. Naposledy zde řádili letos v srpnu, kdy město podalo trestní oznámení na neznámého pachatele pro přečin poškození cizí věci.

Opava: Hřbitovní zeď se zbaví graffiti
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Firma začne s čištěním v úterý 12. listopadu, práce by měly trvat maximálně dva dny. Předpokládaný rozsah čištěné plochy je 200 metrů čtverečních a to na celé čelní stěně hřbitova a na boční zdi ve směru od Otic,“ uvedla mluvčí města Lada Dobrovolná.

Mytí bude provedeno pomocí vysokotlakých horkovodních přístrojů a chemických přípravků, které jsou biologicky rozložitelné. Vzhledem k neznámému stáří graffiti, použití různých druhů sprejů i různým typům podkladu přitom nelze zaručit 100% trvalé vyčištění. „Část obrysů může po nějaké době na povrch opětovně vystoupit, záleží na nasákavosti daného podkladu. Pak by bylo nutné zkusit nechat pozůstatky opětovně vyčistit. Existuje také možnost použit obnovující zakrývací nátěr, o té ale neuvažujeme, jelikož se jedná převážně o hodně starou cihlu a jakýkoliv nátěr by zde působil rušivě," dodala Lada Dobrovolná.

Odstranění následků vandalství vyjde město 109 tisíc korun. Otázkou je, jak dlouho zůstane zeď čistá, než ji opět sprejeři pomalují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…