Opava: Jižní obchvat má pravomocné povolení

27.03.2023 21:23 | Tisková zpráva

Moravskoslezský krajský úřad dne 21. března 2023 potvrdil, že společné povolení stavby „I/46 Opava, jižní obchvat Hradecká – Olomoucká“ nabylo dne 14. března 2023 právní moci.

Opava: Jižní obchvat má pravomocné povolení
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„To že společné povolení na tuto stavbu nabylo právní moci je pro Opavu velmi dobrá zpráva. Je to velmi významný krok v pokračování přípravy této, pro naše město, klíčové dopravní tepny,“ říká opavský primátor Tomáš Navrátil.

Podle jeho slov je opavská radnice připravena, ve spolupráci s ostravskou správou Ředitelství silnic a dálnic ČR, komunikovat s vlastníky pozemků dotčených touto etapou jižního obchvatu. „Je to zejména nejen v zájmu státu, ale i v našem. Jsem na tuto vzájemnou debatu připraven,“ sdělil opavský primátor.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

„Je naprosto nezbytné dostavět celý jižní obchvat Opavy. Směřujeme tak k vybudování základní obchvatové dopravní kostry. Pravomocné společné povolení je jednoznačně krokem vpřed,“ doplňuje opavský radní pro dopravu Petr Popadinec.

V podobném duchu se vyjádřilo také Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57. Jedná se o velmi důležitý krok, nicméně před všemi je ještě hodně práce. „Vypracování dokumentace pro společné povolení stavby bylo technickou záležitostí, klíčová však budou jednání s vlastníky pozemků. Já věřím, že nám v tom pomohou. Máme unikátní šanci tuto stavbu v roce 2025 zahájit. Tato stavba je totiž součástí střednědobého výhledu rozpočtu fondu dopravy," konstatuje závěrem tajemník Sdružení Martin Dostál.

První etapa jižního obchvatu města slouží řidičům od roku srpna roku 2012. Koncem roku 2020 byla vybudována nová okružní křižovatka před Komárovem, která nahradila nevyhovující křižovatku napojující jižní obchvat na jedenáctku.

Společné povolení na jižní obchvat mezi Hradeckou a Olomouckou ulicí nabylo právní moci dne 14. března 2023. „Město na právní moc tohoto povolení netrpělivě čekalo. Je to pro Opavu velmi dobrá zpráva. Stát tak může zahájit výkupy pozemků,“ sděluje ještě radní pro dopravu Petr Popadinec. Podle něj stát intenzivně připravuje i jeho poslední etapu, která bude směřovat ve směru na ulici Bruntálskou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…