Opava: Město znovu žádá o dotaci na opravu hřišť v Kylešovicích

11.08.2017 19:00

V loňském roce podalo město žádost o poskytnutí finanční podpory na opravu hřiště s umělým povrchem v Kylešovicích a hokejbalového hřiště ve stejném areálu. Dotaci ale bohužel nezískalo. Proto se zastupitelé na zasedání 9. srpna usnesli, že o peníze z programu vyhlášeného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy požádají letos znovu. Doufají, že tentokrát město s žádostí uspěje, rekonstrukce je totiž nezbytná.

Opava: Město znovu žádá o dotaci na opravu hřišť v Kylešovicích
Foto: Opava
Popisek: Opava

Umělý povrch fotbalového hřiště, které využívají hráči Slezského fotbalového klubu, děti z místní základní školy i široká veřejnost, již odsloužil svá léta a je již za hranicí živostnosti. Nový povrch, který by zde měl být položen, má již parametry vyhovující certifikacím FIFA a navíc svou strukturou prospívá pohybovému aparátu hráčů. Jediné hokejbalové hřiště v Opavě již také volá po renovaci, ta by zahrnovala i opravu ochranné sítě a mantinelů s hráčskou i trestnou lavicí.

Celkové náklady projektu vychází na 11,76 milionu korun bez DPH. Dotace by měla pokrýt 60% uznatelných nákladů, zbytek město dofinancuje z vlastní kasy. V případě získání dotace by samotná realizace měla proběhnout v jarních a letních měsících příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…