Opava: Novinka sezony - turistická karta Opavské Slezsko

06.07.2021 7:36

Cestovní ruch se postupně probouzí po pandemické stopce a přichází s mnoha novinkami. Tuzemské destinace předpokládají, že i letos budou Češi hojně objevovat kouty České republiky.

Opava: Novinka sezony - turistická karta Opavské Slezsko
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Oblast Opavského Slezska si tak pro návštěvníky připravila užitečnou novinku. Všichni turisté, kteří se v oblasti ubytují, získají turistickou kartu zcela zdarma a díky ní samozřejmě ušetří.

Turistická karta Opavské Slezsko nabízí celou řadu skvělých aktivit a atraktivit za zvýhodněnou cenu nebo s nějakým benefitem. Byla založena s cílem pobyt návštěvníkům výrazně zjednodušit.

„Nabídka je velmi pestrá a zahrnuje především oblast kultury a volnočasových aktivit. Turistická karta nabízí spoustu zábavy jak pro jednotlivce, tak rodiny s dětmi. Výhodně tak můžete navštívit zámky, muzea, sportoviště, aquapark a mnoho dalších atraktivit,“ uvedl Jan Černý, ředitel destinačního managementu Opavské Slezsko.

Kde kartu získat?

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13838 lidí

Každý návštěvník, který se v oblasti ubytuje v partnerském ubytovacím zařízení alespoň na 2 noci, dostane kartu zdarma. Tu může následně používat i v elektronické podobě. Díky ní získá nejen přehlednou nabídku dostupných služeb a aktivit v destinaci s určitým bonusem, ale také možnost rovnou si tyto služby rezervovat a koupit. Výrazně se tak například zjednoduší celý proces hledání, vybírání a rezervování vhodných aktivit na rodinném výletě. Karta pojme až osm osob a může ji využít kdokoli ze skupiny cestovatelů nebo členů rodiny.

Autoři mysleli i na návštěvníky, kteří by výhody karty rádi využili, ale zároveň se nepotřebují v oblasti ubytovat. Ti si budou moct kartu zakoupit v turistických informačních centrech. Stačí si vybrat délku její platnosti a začít využívat všech výhod. Prodej v informačních centrech bude spuštěn individuálně v průběhu léta.

Jak to funguje?

Fyzickou, nebo elektronickou kartou v mobilu se návštěvník jednoduše prokáže u poskytovatele aktivit či služeb, kde dostane slevu na vstup či jiný benefit. Pokud si službu rovnou rezervoval a zaplatil online v rezervačním systému, vstupenka přišla obratem jako QR kód, který stačí na místě už jen ukázat.

Turistická karta bude dostupná již od 1. července a turisté ji mohou získat u partnerských ubytovacích zařízení. Návštěvníci mohou vybírat z několika desítek aktivit napříč oblastí a další budou rychle přibývat.

Opavské Slezsko bude první turistickou oblastí v České republice, která bude v rámci turistických karet podobný systém využívat. Pomůže tak lokálním podnikatelům, kteří v oblasti nabízí své služby a produkty. Smysluplně je mezi sebou propojí, zlepší a sjednotí jejich propagaci a zvýší návštěvnost. Návštěvníci budou díky tomu šetřit čas a peníze.

Více informací ZDE
Informace o Opavském Slezsku ZDE

Projekt Turistická karta Opavské Slezsko získal záštitu primátora Statutárního města Opavy Tomáše Navrátila. Projekt je spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…