Opava: ZŠ Šrámkova otevřela malé arboretum pro školáky i obyvatele sídliště

28.09.2013 15:19

Ani nepřízeň počasí neodradila početné návštěvníky, kteří se přišli v úterý 24. září podívat na slavnostní otevření nového školního arboreta Základní školy Šrámkova. Škola ho vybudovala díky dotaci Ministerstva životního prostředí ČR z prostředků Revolvingového fondu.

Opava: ZŠ Šrámkova otevřela malé arboretum pro školáky i obyvatele sídliště
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

O jedinečný úvod se postarali žáčci svým hudebním a recitačním vystoupením. Poté ředitelka školy Ivana Chramostová poděkovala všem, kteří se na přípravě a uskutečnění projektu podíleli, nechyběla veliká kytice pro hlavní tahounku celé akce, paní učitelku Janu Hopjanovou Chráskovou. Ta neváhala do realizace zapojit veškerý svůj um, neotřelé nápady, nadšené děti i šikovného manžela. Veškeré vybavení zahrady si totiž školáci vyrobili vlastnoručně – od konstrukce laviček přes grafické zpracování naučných tabulí až po osázení celé zahrady.

„Projekt jsme pojmenovali Příroda ve škole, škola v přírodě aneb malé školní arboretum, což vystihuje i cíl našeho snažení. Rádi bychom, aby  měly i děti v prostoru sídliště možnost bezprostředně pozorovat rostliny a drobné živočichy v jejich přirozeném prostředí. Vlastní zážitek dětem přinese mnohem víc než jen teoretická výuka“, říká Jana Hopjanová Chrásková. Jedním dechem pak dodává, že už teď má spoustu dalších nápadů, co v budoucnu na zahradě podniknout.

Přestřižením pásky začali do zahrady proudit první návštěvníci. Zvláště ti malí s neskrývaným nadšením obdivovali především jezírko a broukoviště. Ty starší zase potěšilo, že zahrada bude otevřena i v odpoledních hodinách a tak vítaný ostrůvek pestré zeleně budou moci využívat pravidelně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.