Opravy na městském hřbitově v Trutnově

20.11.2020 15:59

I v letošním roce se na městském hřbitově v Trutnově provedla řada oprav. Nová dešťová kanalizace, dlážděné cesty či opravená kamenná zeď. Město do nich investovalo více jak 3,5 milionů korun.

Opravy na městském hřbitově v Trutnově
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Od roku 2016 trutnovská radnice intenzivně investuje do oprav městského hřbitova na Bojišti. Za poslední čtyři roky se zde opravily cesty a kamenná zeď, plechový plot na jihozápadním a severozápadním okraji hřbitova byl nahrazen betonovým oplocením, vybudovaly se přípojky dešťové kanalizace a zrekultivovala zeleň. Městský hřbitov má ve správě společnost Lesy a parky Trutnov, s. r. o., která zde i v letošním roce provedla hned několik oprav. „Od Kaple sv. Kříže k lesnímu hřbitovu jsme opravili cestu a vybudovali dešťovou kanalizaci, která odvede většinu vody ze střech zdejších budov do vsaku mimo hřbitov. Tento projekt stál téměř 2,5 milionů korun,“ vysvětluje Jaroslav Semerák, jednatel společnosti. V současné době u této cesty probíhají terénní úpravy včetně osetí nového travnatého porostu za necelých 190 tisíc korun. Další hotovou akcí v letošním roce je oprava kamenné zdi u horního provozního dvora za zhruba 470 tisíc korun.

V těchto dnech je dlážděna cesta u nového oddělení urnových hrobů v západní části hřbitova za zhruba 470 tisíc korun. Další opravy jsou naplánovány na příští rok. „Myslím, že každoroční investice do zvelebení městského hřbitova jsou vidět. Areál lemuje masivní kamenná zeď a betonový plot napodobující cihlovou zeď, pěšiny uvnitř jsou bezbariérové a okolí pomníků a památníků je vzorně upravené,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova, a dodává, že „hřbitovy jsou vizitkou každého města či obce a leccos o nich vypovídá právě to, jak se o podobná místa starají. Já věřím, že ten náš se Trutnovákům líbí. Lidé sem chodí rozjímat a vzpomínat na své příbuzné a přátele, proto je naším úkolem věnovat tak důstojnému prostředí péči.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…