Ostrava: Městům chybí byty lidi s nízkými příjmy

05.03.2013 6:31

Stejně jako stavební fakulta Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava má konference, věnovaná regeneraci bytových domů a proměnám bydlení, a to patnáct let. Letošní patnáctý ročník byl opět pořádán v době konání výstavy Střechy, pláště, izolace, stavba v konferenčním centru na Výstavišti Černá louka Ostrava dne 28. února. Záštitu nad akcí převzal náměstek primátora města Ostravy Jiří Hrabina.

Ostrava: Městům chybí byty lidi s nízkými příjmy
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V úvodu konference vystoupil za město Ostravu Kamil Stračánek, který uvedl, že Ostrava se snaží vytvořit koncepci bydlení už více než dvacet, ale teprve před třemi lety vznikl první dokument, který tuto problematiku analyzoval. Na základě vypracované analýzy vznikl loni další dokument k řešení bytové politiky, který nyní prochází schvalovacím procesem v radě a zastupitelstvu města. Zejména řeší sociální bydlení pro lidi s nízkými příjmy. V projektu sociální inkluze se Ostrava věnuje bydlení sociálně vyloučených rodin. Vlastní koncepci bydlení musejí řešit také jednotlivé obvody města.

Další účastníci konference přednášeli na téma podpory bydlení a dotačních titulech pro oblast bydlení. Odpolední část konference byla věnována především odborným tématům, jako jsou změny dispozic v panelových bytech, revitalizace budov nebo směrnice o energetické náročnosti budov.

Pořadatelem konference jsou Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava, Statutární město Ostrava, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, Český svaz stavebních inženýrů a Ostravské výstavy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…