Ostrava: Prohlédněte si Kampus Palace

31.03.2016 10:49

Šest pater, 111 pokojů, 208 lůžek, to vše k dispozici od 15. května. Tak lze popsat Kampus Palace, soukromou studentskou kolej, která vzniká v části historického komplexu bývalého Hotelu Palace v centru Ostravy. Vzorové pokoje si může veřejnost prohlédnout 31. března od 14 do 18 hod. v rámci Dne otevřených dveří. Primátor Tomáš Macura je viděl 30. března a byl potěšen.

Ostrava: Prohlédněte si Kampus Palace
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Lze jen přivítat, že se povedlo projekt výstavby studentského kampusu zrealizovat, a to dokonce dřív, než jsem si to představoval. To, že tady už dnes stojí několik vzorových pokojů a že za dva, tři měsíce by měl být celý objekt hotov, je velmi pozitivní zprávou pro celé město. Myslím si, že to bude impulzem i pro obnovu dalších budov v nejbližším okolí,“ uvedl primátor s tím, že přítomnost studentů v centru kladně ovlivní i poměry v této části města.

V současné době je stavba ve fázi kompletace. V praxi to znamenám, že se kladou dlažby, obklady, PVC podlahy, montují dveře, kuchyňské linky, sprchovací kouty a další vybavení. Jeden po druhém tak vznikají jedno, dvou a třílůžkové pokoje, buďto samostatné nebo (většinou) propojené po dva společnou koupelnou, sociálním zařízením a kuchyňkou. Právě podle typu a komfortu ubytování by místo v kampusu mělo stát měsíčně od dvou do čtyř tisíc korun.

Kolej bude smíšená s tím, že jednotlivé vzájemně propojené buňky sestávající ze dvou pokojů budou určeny vždy pro kluky nebo děvčata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …