Ostrava: Skauti přinesli primátorovi Betlémské světlo, přijďte si pro něj na magistrát

20.12.2018 12:13

Skauti z Polanky nad Odrou a Jihu navštívili ve čtvrtek 20. prosince primátora Tomáše Macuru a v jeho pracovně zažehli lucerničku s Betlémským světlem. Primátor poté umístil lucerničku na vrátnici Nové radnice, kde si jej mohou zájemci přijít odpálit až do večerních hodin Štědrého dne.

Ostrava: Skauti přinesli primátorovi Betlémské světlo, přijďte si pro něj na magistrát
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Betlémské světlo je symbolem míru, klidu a přátelství. Každoročně jej přivážejí skauti z Betléma všem, kteří chtějí udělat někomu na Štědrý den radost malým dárkem.

Skupinka skautů z Polanky nad Odrou a Ostravy-Jihu navštívila primátora Tomáše Macuru s Betlémským světlem. „Děkuji vám. Betlémské světlo umístíme na vrátnici magistrátu, aby si pro něj mohli přijít Ostravané a dostalo se tak dále mezi lidi,“ usmíval se primátor Tomáš Macura. Skauty poté odměnil drobnými dárky.

„Světlo putovalo z Betléma do Vídně, poté do Brna a na nádraží v Ostravě, kde jsme si jej odpálili. Nyní z magistrátu půjdeme ještě na biskupství a na obecní úřad v Polance,“ líčila vedoucí skautů z Polanky nad Odrou Veronika Gadulová. „V sobotu dopoledne si zájemci mohou přijít se svíčkou pro světlo do naší klubovny v ulici Svornosti 29A,“ zmínil vedoucí střediska Modrý Šíp z Ostravy-Jihu Martin Samec.

Kdo si chce Betlémské světlo zapálit, může si dojít na pravou vrátnici Ostravské radnice (na straně Vědecké knihovny) a odpálit si jej z lucerničky od dnešního dne až do večerních hodin Štědrého dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…