Ostrava: U Arény vznikají olympijská sportoviště

23.01.2018 19:47

Příprava sportovišť pro blížící se Olympijský festival je v plném proudu. V sousedství Ostravar Arény vznikají základy lyžařských a bruslařských drah a curlingového hřiště, Vše doplní ještě malá dráha pro skeleton, sáně a boby, malý skokanský můstek a rampa pro snowboarding. Návštěvníci Olympijského festivalu si tak budou moci vyzkoušet všechny zimní olympijské sporty a celou řadu dalších sportovních odvětví.

Ostrava: U Arény vznikají olympijská sportoviště
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Okolí Ostravar Arény žije čilým ruchem. Přímo před Arénou vznikají sportoviště, která budou sloužit návštěvníkům Olympijského parku od 9. do 25. února. Technické čety stavějí lyžařské a bruslařské dráhy a připravují podloží pro curlingové hřiště.

Provoz Olympijského parku bude zahájen 9. února a potrvá do konce olympijských her, do 25. února. Věřím, že Olympijský festival v Ostravě osloví svou pestrostí všechny fandy sportu,“ věří primátor Tomáš Macura s tím, že si rád v zóně města Ostravy vyzkouší curling. Ostrava si na Olympijském festivalu curling vybrala jako svůj partnerský sport. „V naší republice jsou jen dvě specializované haly, kde se curlingu věnují profesionální sportovci, a Ostrava mezi nimi není. Věřím proto, že o vyzkoušení si tohoto sportu bude mezi návštěvníky velký zájem. Hrací kameny a nezbytná košťata jim zapůjčíme přímo na místě,“ dodal náměstek primátora pro sport Vladimír Cigánek. Házení kamenů i metení ledové plochy před nimi si mohou vyzkoušet všichni příchozí, zájemci však mohou vytvořit týmy a zahrát si curling proti sobě.

Během festivalu se návštěvníci zúčastní také veřejného komentovaného tréninku extraligového týmu HC Vítkovice Ridera, uvidí exhibiční krasobruslařská vystoupení, vyzkoušejí si běžecké tratě, snowpark, pumptrackovou dráhu, biatlonovou střelnici, mobilní skokanský můstek K-4, trenažér pro jízdu na saních, jízdu na skeletonu a dvojbobu, rychlobruslení a na příznivce volného bruslení čekají stovky metrů ledových cestiček. Sportovní potřeby bude možné zapůjčit si přímo v areálu.

Ve vnitřních prostorách u ledové plochy bude pro návštěvníky připraven odpočinkový program. V prezentační ostravské zóně prověří své sportovní znalosti a změří je v chytrém kvízu zaměřeném na sport, legendy, aktuální závodníky i olympijskou historii. Pro výherce jsou nachystány odměny v podobě sportovních prezentačních předmětů města. Pro malé i velké je připraveno malování na obličej, stačí si vybrat obrázek nebo vlajku země, které budou fandit.  Vystaveno bude staré sportovní náčiní a ambasador festivalu David Moravec vystaví trofeje získané během své hokejové kariéry včetně zlaté olympijské medaile z Nagana z roku 1998.

Vstupné na Olympijský festival činí  Kč, děti do 150 cm mají vstup volný. Všechny sportovní atrakce ve festivalovém areálu jsou zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…