Ostrava: Válečný veterán Jan Ihnatík převzal z rukou hejtmana ocenění

23.09.2019 10:03

Za mimořádné zásluhy v boji za svobodu, obranu a bezpečnost státu ocenil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák válečného veterána plukovníka Jana Ihnatíka. Pan plukovník si ocenění osobně převzal tuto sobotu 21. září na Dnech NATO. Den po té hejtman předal také ocenění za celoživotní přínos Policii České republiky paní Šárce Mokrošové.

Ostrava: Válečný veterán Jan Ihnatík převzal z rukou hejtmana ocenění
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

„Každým rokem si díky Dnům NATO připomínáme, jak důležitá je úloha našich záchranářů, policistů, vojáků a všech, díky kterým se můžeme cítit bezpečně. Je to také skvělá příležitost oficiálně některým z nich poděkovat. Bylo mi neobyčejnou ctí předat ocenění a upřímné poděkování panu Ihnatíkovi, jehož život, odvaha a odhodlání by mohly být inspirací pro román nebo skvělý film. Jeho příběh je zcela jistě poselstvím o důležitosti svobody, míru a bezpečnosti,“ řekl Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Plukovník Jan Ihnatík strávil během války dva a půl roku v gulagu, následně vstoupil do armády, kde naplnil své předsevzetí bojovat proti fašismu, bojovat za svobodu. Jako příslušník dělostřeleckého pluku se podílel na osvobozování Československa. Bojoval například u Buzuluku nebo v Dukelském průsmyku. Dodnes je aktivním předsedou Jednoty Československé obce legionářské v Havířově.

Dalším oceněním, které hejtman kraje Ivo Vondrák na Dnech NATO předal, bylo poděkování za celoživotní přínos Policii České republiky v oblasti personalistiky, organizačních vztahů a odměňování. Oceněna byla Šárka Mokrošová, vedoucí odboru personálního Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Během nedělního ceremoniálu na Dnech NATO také složili služební přísahu noví policisté a hejtman kraje symbolicky předal moravskoslezské policii novou zásahovou techniku. „Špičková technika je pro policii nepostradatelná. Dvě zásahová vozidla a speciální člun, za které kraj zaplatil téměř tři miliony korun, jsou součástí krajské podpory, stejně jako příspěvky na další moderní vybavení, preventivní programy nebo vzdělávání policistů,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a dodal, že dvě vozidla Kodiaq RS budou policisté využívat při ostrých výjezdech na převoz týmu i potřebného vybavení. Motorový člun ZODIAC PRO-5,5 je určený pro speciální pořádkové jednotky na Těrlické a Žermanické přehradě a na Slezské Hartě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…