Ostrava: Změny v MHD o prázdninách

07.07.2018 19:31

Během prázdnin čekají cestující změny v jízdních řádech MHD. Nově pojede autobus z Hranečníku k hřbitovu a krematoriu, další linky budou omezeny.

Ostrava: Změny v MHD o prázdninách
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Novinkou v letním období je autobusová linka 95, která v pracovní dny v dopoledních hodinách zajistí přepravu cestujících z Hranečníku ke krematoriu v areálu ostravského Ústředního hřbitova ve Slezské Ostravě.

Kvůli výstavbě kruhové křižovatky v Paskovské a Mostní ulici v Hrabové se změní až do 1. září trasy linek 27, 39 a 77. Autobusy nepojedou na zastávky Beta, Bělská a Hrabová statek, autobusy linky 39 ve směru na Paskov Folvark navíc ani na zastávky Šídlovec a Kostelík. V úseku zastávek Mostní - Beta - Bělská - Hrabová statek bude v této době jezdit speciální linka x39. Bude vyjíždět z provizorní nástupní zastávky Mostní, která bude oproti standardní zastávce Mostní posunuta zhruba 230 metrů dopředu.

Až do 2. září budou mít kvůli opravě Václavovické ulice výluku autobusy číslo 28 a 71. Nebudou jezdit na zastávky U Blažka v Šenově a U Slívy ve Václavovicích.

Ve stejném autobusy linky 22 nepojedou na zastávku Konečného ve Slezské Ostravě. Budou jezdit oklikou kvůli uzavření Pikartské ulice mezi křižovatkami s ulicemi Petřvaldskou a Na Juřince.

Od pondělí 9. července do neděle 19. srpna se v Porubě změní trasy autobusovým linkám 37, 40 a 58. Důvodem je oprava a uzávěra ulice 17. listopadu. Autobusy číslo 37 ve směru na Studentskou nebudou jezdit na zastávky Domov sester, Pod Nemocnicí a K Myslivně a v opačném směru na zastávku Náměstí Boženy Němcové. Linka 40 ve směru na Opavskou nebude jezdit na zastávky Poruba U Nemocnice, Fakultní nemocnice a Náměstí Boženy Němcové. Autobusy číslo 58 ve směru Martinov střed ze zastávky Poruba radnice nepojedou na zastávky Splavní, Domov sester, Pod Nemocnicí, K Myslivně a Poruba U Nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…