Ostrava poskytne více peněz nadaným stipendistům

05.02.2018 13:48

Zastupitelé města Ostravy na svém lednovém zasedání schválili zásady na poskytnutí stipendií pro akademický rok 2018/2019. Budou podpořeni studenti v magisterských studijních programech, interní doktorandi, studující zahraničních vysokých škol i studující s handicapem. Nově zásady umožňují získat stipendium i mimořádně vědecky úspěšným studentům, kteří nedosahují vynikajícího studijního průměru.

Ostrava poskytne více peněz nadaným stipendistům
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Město Ostrava poskytuje stipendium vynikajícím studentům od akademického roku 1996/97, tedy déle než 20 let. V letošním akademickém roce má město na stipendia vyčleněno 1,375 milionu korun, v příštím to bude o 400.000 korun více. Podpora se z původní výše 370 tisíc korun vyšplhala na aktuální částku 1,775 milionů korun.

„Program je určený pro vysokoškolské studenty a doktorandy, kteří mají trvalý pobyt ve městě Ostrava a studují na vysokých školách v Česku i zahraničí. Stipendia jsou pro studenty poměrně velkým motivačním nástrojem. Při vyhodnocování stipendií v minulém roce jsme zaznamenali velký přetlak, museli jsme vybrat pouze ty nejlepší z nejlepších, takže tam byl prostor i pro navýšení,“ dodal náměstek primátora Vladimír Cigánek.

Výše ročního stipendia se díky celkovému navýšení zvedla u studentů magisterského a doktorského studia z původních 55.000 korun na 65.000 korun pro studenta, u doktorského studia z původních 82.500 korun na 97.500 korun a u studentů v zahraničí ze 110.000 na 130.000 korun.

Stipendium bylo poskytnuto již 277 studentům v Bc. a Mgr. studijním programu, interním doktorandům, studujícím zahraniční vysokou školu a studujícím s handicapem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…