Ostrava prověřuje možnosti využití železničních vleček pro dopravu do zoo

08.09.2018 13:45

Další krok byl v těchto dnech učiněn v dalším z plánovaných projektů města Ostravy - využití soukromých železničních vleček bývalé báňské železnice dopravce Advanced World Transport (AWT) k propojení turistických cílů ve městě. Vlečka dnes spojuje nádraží Ostrava-střed, Dolní oblast Vítkovic, Karolinu a ostravskou ZOO.

Ostrava prověřuje možnosti využití železničních vleček pro dopravu do zoo
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Město již dříve nechalo vypracovat studii proveditelnosti a rada města na svém úterním jednání rozhodla o vypracování investičního záměru, jakožto dalšího stupně přípravy stavby. Na základě výběrového řízení zadala veřejnou zakázku firmě Dopravní projektování, spol. s r. o. Pro účely investičního záměru již proběhlo zaměření trati polohopisně a výškopisně, tak aby budoucí zhotovitel mohl pracovat s konkrétními čísly.

Součástí plánu je vybudování nástupišť, pěší komunikace, dalšího vchodu do ZOO a vypravení vlakových spojů z hlavního nádraží nebo Dolní oblasti Vítkovice. Nápad vzešel z návrhu veřejnosti, která se podílí na rozvoji města a posílá náměty na projekty, které se stávají součástí Akčního plánu Strategického plánu rozvoje města Ostravy 2017-2023 pod značkou fajnOVA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…