Ostrava si připomene výročí svého osvobození a oběti druhé světové války

25.04.2023 10:23 | Tisková zpráva

V pátek 28. dubna se od 10 hodin koná v kostele svatého Václava v Kostelní ulici děkovná ekumenická bohoslužba, připomínající výročí osvobození města a konec druhé světové války. Pietním aktem můžeme všichni společně uctít památku obětí okupace a vzdát dík těm, kdo se na osvobození města podíleli.

Ostrava si připomene výročí svého osvobození a oběti druhé světové války
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Bohoslužba proběhne za účasti představitelů církví, Armády České republiky a statutárního města Ostrava. Hudební program zajistí Janáčkova filharmonie Ostrava a komorní sbor duchovní hudby Ensemble Versus.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

Události, které se odehrály bezmála před 80 lety, stály jen Ostravu devět tisíc životů a značné materiální škody. O tom, že válečná zkáza nepředstavuje pouze uzavřenou historickou kapitolu, nás mohou přesvědčit události na Ukrajině, napadené silami Ruské federace.

Ostrava si památku hrdinů a zároveň strašlivé dějinné memento připomíná každým rokem. Současné okolnosti neumožňují konání tradičního vzpomínkového setkání u Památníku Rudé armády v Komenského sadech. To bylo již podruhé nahrazeno právě ekumenickou bohoslužbou.

To samozřejmě nebrání tomu, aby kdokoliv v den výročí osvobození města Ostravy přišel položením květiny k památníku individuálně uctít památku těch, kteří položili svůj život za naši svobodu. My tak rozhodně učiníme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…