Otrokovice: Nová výrobní hala Mitasu je pod střechou

13.02.2013 19:44

V plném proudu je výstavba nového závodu na výrobu zemědělských pneumatik společnosti Mitas v Otrokovicích. Stavba je již pod střechou a tak ji ani počasí významně neomezuje.

Otrokovice: Nová výrobní hala Mitasu je pod střechou
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Nová výrobní hala bude postavena do května 2013 a výroba sem bude přestěhována z dnešního závodu v areálu Continental Barum do konce letošního roku. Výstavba zahájená na sklonku září od té doby významně pokročila kupředu. „Jako první byly na staveništi v areálu Toma provedeny hrubé terénní úpravy, byly vybudovány vozovky a parkoviště, provedena pilotáž základů nové výrobní haly a vyhloubeny všechny základové jámy pro vulkanizační lisy. V prosinci byla hotová hrubá stavba, skelet a administrativní část budovy. Také hala včetně podlah byla dokončena. Práce postupují podle plánu,“ říká vedoucí projektu výstavby Rudolf Mačák ze společnosti Mitas.

Nyní probíhají práce na instalaci, například montáž kotelny, elektroinstalací, vzduchotechniky či požárních rozvodů. „Stavba je pod střechou, a tak nás počasí již významně neomezuje,“ říká Rudolf Mačák.

Průběh stavby sleduje i starosta města Otrokovice Jaroslav Budek. Prohlédnout si vše z blízka měl možnost také v rámci jednání s ředitelem společnosti Mitas Josefem Křemečkem. „Mitas je důležitým zaměstnavatelem v Otrokovicích, proto jsme velmi rádi za konečné rozhodnutí realizovat stavbu u nás. Znamená to totiž pracovní pozice pro přibližně šest set zaměstnanců. Nemalý význam má také oživení průmyslového areálu Toma, který tímto získá na atraktivitě,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek. Mitas v Otrokovicích vybuduje halu o ploše cca 25 500 m2 pro výrobu traktorových radiálních pneumatik o kapacitě 42 000 tun za rok v blízkosti skladu pneumatik, což sníží dopravní zatížení. „Opětovně jsem byl ujištěn, že Mitas použije nejmodernější dostupnou technologii, tak aby byly dodrženy všechny požadavky v oblasti ochrany životního prostředí, zdraví, hluku a likvidace emisí. Toto byl jeden z našich požadavků v době, kdy jsme jednali o stavbě. Dnes jsem se na vlastní oči přesvědčil, že stavba i v tomto směru postupuje dle našeho ujednání,“ dodal otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.