Otrokovice: Rekreační oblast Štěrkoviště byla slavnostně otevřena

01.07.2021 17:39

Poslední červnový den patřil v Otrokovicích dětem. K ukončení školního roku a zahájení letních prázdnin pro ně otrokovická radnice připravila program v Rekreační oblasti Štěrkoviště, v rámci kterého bylo slavnostně otevřeno nové dětské hřiště, mola a pláže.

Otrokovice: Rekreační oblast Štěrkoviště byla slavnostně otevřena
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Přestřižení pásky a symbolického otevření nově revitalizované části Štěrkoviště se ujala starostka města Hana Večerková spolu s Jakubem Staškem ze společnosti GARTENSTA PLUS, která realizovala dětské hřiště a Jaroslavem Bartoškem, ze společnosti BAUMAS projekt, zhotovitelem mol a pláží. Přizváni byli také projektanti, městští zastupitelé, pracovníci odboru rozvoje města a další hosté. Hlavní roli ale sehrály děti.

„Celou akci jsme pojali jako ukončení školního roku a zahájení prázdnin, jako takový malý dárek dětem. Připravili jsme pro ně cukrovou vatu, limonády, klauna Brdíka a vystoupení gymnastického aerobiku,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková. Aby ale také dospělí návštěvníci nepřišli zkrátka, bylo pro ně připraveno 100 piv. Toto občerstvení pro děti i dospělé bylo pro veřejnost zcela zdarma.

Revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště je rozplánována do několika etap. Dětské hřiště, mola a pláže jsou první dokončenou etapou. Druhá etapa se zabývá projektovou přípravou nových objektů zázemí rekreační oblasti, a to zejména nové hlavní budovy se zázemím pro správce oblasti a restaurací s vyhlídkou. Dále bude projekt zahrnovat nové vstupy do areálu, bufety a především nové sociální zázemí pro rekreanty. Modernizací projde stávající sportovní vybavení – hřiště pro plážový volejbal, streetball a ping pong, a nově i plochu pro street workout. Nové, moderní a účelné objekty zázemí plně nahradí dožilé stávající stavby. Třetí etapa pak ukazuje výhledové možnosti využití a případné doplnění rekreační části např. rekonstrukce vodního světa, terasa nad vodou apod.

„Celková revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště je naplánována na pět let. Po jejím ukončení dojde ke zlepšení rekreačních ploch, podmínek pro sport a také ke zvýšení komfortu při užívání vodní plochy Štěrkoviště,“ uvedla závěrem starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…