Pardubice: Konference přiblíží roli města v rozvoji

18.04.2018 7:37

Pardubice budou příští týden hostit odbornou celostátní konferenci zaměřenou na otázky rozvoje města a role samosprávy v rozvoji lokalit.

Pardubice: Konference přiblíží roli města v rozvoji
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

V rámci celodenního setkání vystoupí řada vynikajících odborníků, zástupců měst a dalších aktérů procesu rozvoje, kteří představí postupy směřující ke vzniku kvalitního městského prostředí. Konference se uskuteční ve středu 25. dubna od 9:30 hodin v Divadle 29. Následovat bude vernisáž výstavy Pardubice – Husova ulice a Mlýnský ostrov očima studentů architektury.

„Budoucnost plánování měst spočívá například v efektivnější spolupráci soukromého a veřejného sektoru. Samospráva v ideálním případě hraje roli iniciátora a koordinátora celého procesu, k čemuž disponuje množstvím legislativních i neformálních nástrojů. Jak tyto nástroje efektivně využívat, aby vyjednávání se soukromými investory vedlo ke vzniku zdravého a dlouhodobě polyfunkčního města? Pozvaní odborníci představí jak domácí, tak zahraniční příklady dobré praxe rozvoje měst, při kterých se potkává právě veřejný a soukromý zájem,“ popisuje za pořadatele cíle konference profesor Michal Kohout z Fakulty architektury ČVUT v Praze.

Konference je určena pro odbornou veřejnost, zástupce jednotlivých obcí a další účastníky procesu tvorby, rozvoje a správy měst. Pro účast na konferenci je nutná registrace na e-mailové adrese pavlickova@unitarch.eu.

Tentýž den, po skončení konference, bude zahájena výstava prací studentů z ateliérů Michala Kohouta a Davida Tichého a Ivana Wahly a Davida Belka Fakulty architektury ČVUT. Expozice představí hned několik návrhů, jak přeměnit lokality Husova ulice 1116-1119 včetně okolí a Mlýnský ostrov v atraktivní městské části. „Studentské návrhy poukazují na potenciál těchto lokalit a zároveň mohou být pro město inspirací, jak z těchto městských částí vytvořit místa nabízející bydlení pro širokou škálu obyvatel,“ podotýká Branislav Štefanča z pardubického magistrátu s tím, že projekty vznikaly za spolupráce fakulty, odboru hlavního architekta a odboru sociálních věcí Magistrátu města Pardubic a také studentů sociální antropologie Univerzity Pardubice. Vernisáž výstavy bude zahájena v 17 hodin v prostorách Galerie města Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…