Pardubice: Podnikatelský inkubátor láká začínající podnikatele

27.04.2018 10:01

Pardubický podnikatelský inkubátor zahájil svoji činnost teprve nedávno a již hledá možné zajímavé projekty. S jedním z nich seznámil hejtmana Martina Netolického a ředitele P-PINK Richarda Červenku student medicíny Václav Kotyza, který je mimo jiné držitelem zlaté medaile ze soutěže vědeckých talentů v Pekingu. Po představení a dopracování projektu budou následovat vstupní konzultace s mentory inkubátoru o případném zařazení a podpoře.

Pardubice: Podnikatelský inkubátor láká začínající podnikatele
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Podnikatelský inkubátor je sice na začátku svého působení, ale již nyní se snaží do svých řad získávat velmi zajímavé projekty, mezi které patří záměr na vytvoření kurzů pro zájemce o studium medicíny, které by lektorovali jak doktorandi lékařských fakult, tak samotní medici. Protože oni nejlépe vědí, jaké znalosti a způsob přípravy jsou k přijímacím zkouškám potřebné. Jedná se tak v zásadě o vyučování studentů studenty, což může být ve výsledku velmi efektivní,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Garantem projektu je navíc Václav Kotyza, který absolventem letohradského gymnázia a před několika lety získal zlatou medaili ze soutěže vědeckých talentů v Pekingu a zúčastnil se prestižní mezinárodní soutěže INTEL ISEF v Los Angeles. Dlouhodobě se v rámci svých činností zabýval například vývojem léčebných vlivů glukózy na zastavení šíření infekcí a hojení vředů u diabetiků,“ uvedl hejtman Netolický.

P-PINK

Cílem Pardubického podnikatelského inkubátoru je především pomoc začínajícím podnikatelům s rozvojem jejich myšlenek, administrativní či legislativní pomoc. Pardubický kraj se zavázal podporovat P-PINK částkou 1,5 milionu korun ročně.

Co P-PINK nabízí?

Nápad - Pomoc s vytvořením podnikatelského plánu a obchodního modelu, vyřizováním živnostenského oprávnění, založením firmy. Právní, daňové a účetní poradenství. Dotační výzvy.

Produkt - Konzultace zaměřené na správné nastartování vývojových a obchodních aktivit. Od nápadu k funkčnímu prototypu, prvním platícím zákazníkům až po mezinárodní distribuční kanály

Zázemí - Coworking, pronájem kanceláří a reprezentativních prostorů pro jednání a eventy, virtuální asistence a administrativní podpora v historickém centru Pardubic.

Růst a expanzi - Pomoc se získáváním nových zákazníků a hledáním příležitostí pro další rozvoj. Interaktivní workshopy. Odborné semináře. Setkání majitelů úspěšných firem, investorů, startupů a partnerů P-PINK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…